Haberler

Antep Savunması ve Kurtuluş" Kültür Sanat Atölyeleri Sona Erdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 25 sanatçıyla düzenlediği “Antep Savunması ve Kurtuluş” kültür sanat atölyeleri, Bey Mahallesi ve Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 25 sanatçıyla düzenlediği "Antep Savunması ve Kurtuluş" kültür sanat atölyeleri, Bey Mahallesi ve Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Resim, şiir, ebru, keçe, mozaik, altın tel/Antep işi, Tokat yazma baskı, Tokat yazma kalıp, çocuklarla seramik atölyeleri olarak gerçekleşen etkinliğin sonunda 25 Aralık günü Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde sergi düzenlendi.

Atölyelere Ankara, Konya, İstanbul, Hatay, Gazipaşa, İzmir, Seferihisar, Tokat'ın yanı sıra Gaziantep'ten de katılan sanatçılar; resim atölyesinde Prof. Dr. Nur Gökbulut, Muhsin Kaleli, Deniz Gün, Melike Tutan, Elif Durusoy, Murat Kaplan, Gönül Ezer, Oğuz Kaleli, Mehmet Vanlıoğlu, Ubeydullah Tajiyev, Göker Şahin, Abdulmugni Tajiyev, Murat Atasoy, Tokat yazma baskı atölyesinde Emel Ardahanlı ve Atıf Arpacıoğlu, şiir atölyesinde Musa Karaca, ebru atölyesinde Güzin Kayır, keçe atölyesinde Banu Akkuzu ve Nüket Eğerci, mozaik atölyesinde Yasemin N. Körükçü, çocuklarla seramik atölyesinde Cangül Şimşek, 5 gün boyunca hazırladıkları eserleri sergilediler.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Antep Savunması ve Kurtuluş konulu kültür sanat atölyeleri Büyükşehir Belediyesinin 'Bey Mahallesinde Hayat Yeniden' sloganıyla yürüttüğü Bey Mahallesini tanıtmaya, ilgi uyandırmaya ve yaşatmaya yönelik olarak Sanata Saygı Derneği işbirliğiyle düzenlediğimiz kültür sanat atölyelerinin altıncısı oldu. Bazen Bey Mahallesi sokaklarında, bazen de Bey Mahallesindeki müzelerde gerçekleştirdiğimiz atölyeler bu kez Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Atölyelerde ortaya çıkan eserlerin yer aldığı sergi de 25 Aralık 2013 günü açıldı. Atölyelere il dışından katılan sanatçıların sayısı artarken, Gaziantep'ten katılan sanatçıların ve Gazianteplilerin ilgisi de mutluluk verici" dedi.

Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nden sonra Kurtuluş Bayramı resepsiyonunda da yer alan sergi, önümüzdeki günlerde Sankopark AVM'de sergilenmeye devam edecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kendirli Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title