Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Prof.Dr.CHP Antalya İl Başkanlığı, 2B arazileri ve Büyükşehri Yasası halkı bilgilendirmek için Kaş'ta toplantı düzenledi.

Foto: Prof.Dr. Ramazan Demir, şair ve yazarlar kitaplarını imzalarken ve fuardan görüntüler

===

CHP'den Kaş'a 2B çıkarması

CHP Antalya İl Başkanlığı, 2B arazileri ve Büyükşehri Yasası halkı bilgilendirmek için Kaş'ta toplantı düzenledi. Toplantılara CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Çeşitli merkez ve beldelerde 2 gün süren toplantılara konuşmacı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Avukat Deniz Filiz, Avukat Ümit Uysal, Avukat Çetin Manav ve Orman Mühendisi Özcan Çeltik katıldı.

KÖYLÜLER VERGİ ÖDEYECEK

Kaş merkez, Kalkan Beldesi, Kasaba ve Çavdır köylerinden düzenlenen toplantılara halktan yoğun katılım oldu. Toplantılarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Yasası'nı anlattı. Yasayla birlikte birçok belediyenin kapısına kilit vurulduğunu kaydeden Başkan Akaydın, "Bir gecede yasa çıkarıldı. Halka sorulmadı. Bütün beldelerin kapısına kilit vurulacak. Köyler mahalle haline getiriliyor" dedi.

BELDELERİN KAPISINA KİLİT VURULACAK

Kaş'tan, Gazipaşa'ya her tarafın Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetileceği aktaran Akaydın, "Ancak sorunlar yaşanacak. Beş yıl sonra köylü arazi, emlak vergisi ödemeye başlayacak. Köylerin meraları belediyelere geçecek. Artık köy kavramı ortadan kalkıyor. Eğer rantçı belediye başkanları seçilirse vay halimize" diye konuştu. Orman Mühendisi Özcan Çeltik, avukatlar Ümit Uysal ve Çetin Manav ise 2B Yasası hakkında bilgiler verdi.

FİYATA İTİRAZ EDİN

2B Yasası ile sözde vatandaş ve devletin barıştırılacağını kaydeden Ümit Uysal, "Ama dededen kalma mallarınız sizlere satılıyor. Bu konuda aman dikkatli olun. Arazilerinizi başkalarına satmayın. Fiyatlar açıklanıyor. Arazilerinizin ilk taksitini mutlaka yatırın. Ardından tapuya müracaat ederek mutlaka tapunuzu alın" dedi. Tapulara Hazine adına bloke konulacağını anlatan Uysal, "Bundan korkmayın. İlk taksiti yatırdıktan sonra bir dilekçe ile itiraz dilekçesi verin. Biz sizlere gerekli hukuksal yardımları yapacağız. Listeleri iyi inceleyin. Sizin olan arazi, başkasına yazılmış olabilir" dedi.

KÖYLER BOŞALACAK

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise hükümet çıkardığı 2B Yasası'nın sorunu çözmek yerine, çözümsüz hale getirdiğini söyledi. 2B Yasası'yla köylerin boşalacağını kaydeden Başkan Kök, "Bu orman köylüsünü yok etme yasasıdır. Hak arama yasak. İtiraz yasak. Köylü alamasın, birilerine buraları peşkeş çekelim istiyorlar. Tapu yok, ama 2B arazinizi birilerine devir hakkı verilmiş. Bu ne demek? Siz alamayacaksınız, birileri gelip alacak." dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantılardan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Ramazan Demir DEVRİM KÖK Ümit Uysal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title