Haberler

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) kastederek, "Irkçılığın dibine vurmuş bu insanların, şimdi sanki demokrasi havarisi, sevgi kelebeği falan. Seçilmelerini ben gerçekten ilgi ve ibretle izliyorum. Bu insanlar neredeyse kendilerine oy vermeyenleri kaleşnikoflarla tarama gibi bir şeyi düşünecek haldeyken, kendilerine benzemeyenleri ötekileştirirken, bugün bakıyoruz Türkiye partisi kurmaya çalışıyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya'ya gelen Tarhan, partisinin İl Başkanlığında gazetecilere açıklamada bulundu. Tarhan, HDP'nin 6-7 Ekim olaylarında, onlarca insanı sokağa ve şiddete çağırdığını söyledi.

Sokakların yandığını ve insanların öldüğünü belirten Tarhan, şöyle konuştu:

"Irkçılığın dibine vurmuş bu insanların, şimdi sanki demokrasi havarisi, sevgi kelebeği falan. Seçilmelerini ben gerçekten ilgi ve ibretle izliyorum. Bu insanlar neredeyse kendilerine oy vermeyenleri kaleşnikoflarla tarama gibi bir şeyi düşünecek haldeyken, kendilerine benzemeyenleri ötekileştirirken, bugün bakıyoruz Türkiye partisi kurmaya çalışıyorlar. 'Kobani eğer düşerse, Kobani'nin düştüğü gün biz İstanbul'u yakarız' dediler. Sanki İstanbul'un ısınma problemi varmış gibi. Öyle bir zihniyetle mi yaptılar? Hayır. Gerçekten yakmak konusunda 'yakarız, yıkarız' diye tehdit ettiler. Şimdi bakıyorum ben, asgari ücretin bin 800 lira olmasını istiyorlarmış. Ama ne kaçak elektrikle, ne kaçak suyla, gümrükten kaçak geçişlerle, uyuşturucu ve insan kaçakçılığına kadar her türlü kaçakçılığa ekonomiye ağır hasar ve zarar veren bu tür şeylere hiç karşı çıktıklarını görmedim. Oysa onlar da diğer partiler gibi bol keseden dağıtmaya başladılar. Türkiye partisi olacağız ayağına farkındaysanız. 'Siyasi arenada var olmak istiyoruz, biz siyaset yapacağız' diyorlar ama dağdaki vahşilerle bir türlü ilişkilerini kesmiyorlar bu insanlar. O yüzden ben Türkiye'yi bu aldatmacadan, bu illüzyondan kurtulması konusunda gerçekten seçmenlerimizi uyarıyorum. Meclise kimin girmesini istersiniz? Öcalan'ın mı, Tarhan'ın mı? Buna halk karar verecek."

7 Haziran seçimlerinin son seçim olmadığını, seçmenlerin bu duyguya kapılmaması gerektiğini dile getiren Tarhan, partililerine, "Gerçekten sizi temsil edenlerin sonuna kadar arkasında durun" dedi.

"Gönlünüz kimi istiyorsa onu destekleyin" diyen Tarhan, şöyle devam etti:

"Başkanlık gelecek, şu olacak, bu olacak diye istemediğiniz partilere oy vermeyin. Gönlünüz kimi istiyorsa onun yanında durun. Ben sadece kendimden, Anadolu Partisi'nden söz etmiyorum. Kimi istiyorsanız. Bu barajı yıkmak zorundayız artık. Sadece işte,'aman CHP bölünmesin. AKP'ye zarar gelmesin, istikrar var.' Bu paranoyalarla artık hareket etmeyin. Bakın artık öyle değil. Türkiye'de kötü şeyler olmuyor, eğer biz direnirsek olmuyor ama sokaklara çıkarsak, hatırlayın Silivri mahkemelerini. Çok derin bir umutsuzluk vardı. Ama ne oldu? Eninde sonunda bu felaketin sonu gelmedi mi? Eninde sonunda bu felaketin sonu gelecektir. Lütfen buna inanın. Güzel günler göreceğiz, her seferinde bunu söylüyorum ben. Lütfen yüreğinizdeki umudu tüketmeyin. Özellikle gençlere ve kadınlara sesleniyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title