Haberler

Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi Açıldı

Güncelleme:

Malkara Belediyesi ve TEMA Vakfı, 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde çevre günü yürüyüşü düzenledi.

Malkara Belediyesi ve TEMA Vakfı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde çevre günü yürüyüşü düzenledi. Ardından Hacıevhat Mahallesi Uzunköprü Caddesinde bulunan Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinin açılış törenine geçildi.

Temiz bir Malkara için el ele sloganıyla yola çıkan Belediye personeli, öğrenciler ve vatandaşlar, 5 Haziran 2013 Çarşamba günü Hükümet binasının önünde toplanarak cadde ve sokakları temizledi. Yürüyüşün ardından ise Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisin açılış törenine geçildi.

Yapılan açılış törenine, Belediye Başkanı Birol Kaya'nın yanı sıra İlçe Kaymakamı Mahmut Halal, İl Tarım Müdür Yardımcısı Serkan Alkan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve Ak Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, Kozyörük Belde Belediye Başkanı Hasan Basri Yay, Köy Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri ve gönüllü üyeleri, Basın Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile açılışı yapılan tören, gelen fax ve mesajların okunmasının ardından Malkara Belediyesi Halk Dansları Folklor Ekibinin gösterisiyle devam etti. Halk Dansları gösterinin ardından Belediye Başkanı Birol Kaya, açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Belediye Başkanı Birol Kaya açılış konuşmasında, "Bugün; toprağı, suyu, havasıyla içinde yaşadığımız çevrenin günüdür. Çevre; insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde bulunduğu bir sistemdir. 1972 yılından beri 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Çevre Günü'nüz kutlu olsun. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Bunu yapabilmenin tek yolu da çevreyi geri kazandırılabilen atıklardan temizlemektir. Belediyemiz

"Türkiye'de daha birçok ilde bulunmayan Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile Trakya Kalkınma Ajansının 2011 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında " Malkara Hep Kazanıyor " Projesi ile Mali destek almaya hak kazanarak Trakya'da bu projeyi kazanan tek Belediye olmuştur.

" Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisimizin hem çevrenin temiz tutulması bakımından, hem de milyarlarca lira değerinde olan atıkların ekonomiye kazandırılması bakımından büyük faydası olacağına inanıyor, Daha temiz bir çevrede yaşamak ümidiyle saygılar sunuyorum" dedi. Açılış konuşmasının ardından Kurban kesimi ve kurdele kesimi yapıldı. Sonrasında ise Çevre Mühendisi Lebriz Kuşçu tarafından açılış programına katılan protokole, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi gezdirilerek içerisinde bulunan makinalar hakkında bilgiler verildi.

Törenin sonunda ise katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

(HY)

06.06.2013 16: 39: 44

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Birol Kaya Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Soğuk çay nasıl yapılır? Evde şeftalili ve limonlu ice tea yapımı ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi Dortmund - Real Madrid final maçı ne zaman? Dortmund - Real Madrid final maçı şifresiz mi? #9917
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title