Haberler

Amatör Spor Kulüplerine Yardım

Diyarbakır Valiliği ile İl Özel İdaresi, amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıttı.

Diyarbakır Valiliği ile İl Özel İdaresi, amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıttı.

Ziya Gökalp Spor Salonu'ndaki malzeme dağıtım törenine Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra vali yardımcıları, Özel İdare Genel Sekreteri Muzaffer Karakılçık, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, TÜFAD Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaş, spor kulüplerinin yönetici, antrenör ve sporcuları katıldı.

20 kulübe 200 bin lira değerinde malzeme dağıtılırken, Vali Mustafa Cahit Kıraç, genç nüfusun en fazla olduğu kentlerin başında gelen Diyarbakır'ın olanaklar ve tesisleşme bakımından yetersiz olduğunu ifade ederek bu tabloyu değiştirmek gerektiğinin altını çizdi. Vali Kıraç, "En değerli varlık insandır. İnsana yatırım yapma yollarından biri de gençlere spor imkanı sağlamaktır. Diyarbakır'da bu açıdan yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Evet, Türkiye ortalamasının altında değiliz ama hak ettiğimiz yerde de bulunmuyoruz. Bu kadar genç nüfus ve tarihi, kültürel birikimi olan kentimiz sporda tesisleşme konusunda daha iyi yerde olmalıdır. Bizler bu yardımları lütüf olarak değil görev bilerek yapıyoruz" dedi.

33 BİN KİŞİLİK STAT

30 Mart 2014 tarihinden sonra spor yatırımları ve tesisleşme konusunda sorumluluğun belediyelere geçeceğini vurgulayan Vali Kıraç, Kayapınar'da yapılacak 33 bin kişilik stadın da kent için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Törende konuşan Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan da amatör kulüplerin çektiği sıkıntılara dikkat çekerek, bu yardımın bir nevi ilaç olduğunu ancak sorunu kökten çözmediğini ifade etti. Dayan, amatör spora olan duyarlılığından dolayı Vali Kıraç'a teşekkür ederek diğer sorunların çözümü için de destek istedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Cahit Kıraç Serkan Bayhan Ziya Gökalp Cahit Kıraç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title