Haberler

Faytonlarla Sünnet Gezisi Yeniden Başladı

Güncelleme:

Amasya'da 50 yıl öncesine kadar sürdürülen faytonla sünnet gezisi turları yeniden başladı.

Amasya'da 50 yıl öncesine kadar sürdürülen faytonla sünnet gezisi turları yeniden başladı.

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği işbirliğiyle düzenlenen sünnet şölenine katılan çocuklar, tıpkı 50 yıl öncesindeki gibi tarihi Bimarhane'nin önünde özel olarak süslenen faytonlara binip şehir turu attılar. Bu yıl 70 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, canlandırdıkları fayton turuyla da nostaljik bir geleneği yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şehirdeki faytonla çocuk gezdirme geleneğinin çok eski yıllara dayandığını, kendi sünnetinde de faytonlarla tur attıklarını anımsatan Araştırmacı Yazar Hüseyin Menç, "Bimarhane'nin önündeki fayton duraklarından faytonlara binip şehri gezer, 'Ya ya ya, şa şa şa İsmet Paşa çok yaşa' diye bağırırdık" dedi.

Menç, faytonla çocuk gezdirme geleneğinin taksi ve diğer araçlarla çocuk gezdirmelerin başlamasıyla yok olmaya yüz tuttuğunu, belediyenin girişimiyle yeniden canlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Faytonların yanı sıra belediye araçlarının da katıldıkları çocuk gezdirmenin ardından Reyyan Düğün Salonu'nda düzenlenen sünnet şölenine Amasya Valisi A. Celil Öz ile eşi Rukiye Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile eşi Hilal Özdemir, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz Erdem ve diğer yetkililer de katıldı.

Çocuklara altın hediye edildiği şölende, uzun süre ağlayan 5 yaşındaki Eren Çelikten'i babası güçlükle sakinleştirdi. Şölende belediye konservatuvarı sanatçıları da konser verdi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Özdemir Hüseyin Menç Celil Öz Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title