Haberler

Ağaçların Kesildiği Parka TEMA 50 Fidan Dikti

Güncelleme:

Amasya'da benzin istasyonu yapmak için ağaçların kesildiği parka TEMA Amasya Şubesi tarafından 50 fidan dikildi.

Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerindeki ağaçlık alanda önceki gün akaryakıt istasyonu yapımı için ağaçların kesildiğini duyunca alana gelen mahalle sakinleri ve üniversite öğrencilerinin eylemi sürüyor.

Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, eylemin sürdüğü alanda yaptığı konuşmada, yerleşim birimleriyle iç içe geçmiş, Amasya halkının parasız girebildiği parkın yerine akaryakıt istasyonu yapılmasını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Dünyanın her yerinde ağaç katliamının kınandığını ve yerleşim birimlerinin yanına petrol istasyonu yapılmasına müsaade edilmediğini anlatan Terzi, "Hiçbir dini, milli ve insani değer ağaç katliamını kabul etmez. Amasya'nın ciğerlerinin yok edilmesine bizde müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Terzi, esas olanın ağaç katliamının durması, alanın park olarak kalması ve yerleşim birimi içine akaryakıt istasyonu yapılmaması olduğunu dile getirdi.

Alana özellikle Amasya halkının, mahalle sakinlerinin, öğrenci velileri ve üniversitenin sahip çıkması gerektiğini anlatan Terzi, Türk Eğitim-Sen olarak taleplerinin alanın park olarak kalması olduğunu söyledi.

Öte yandan TEMA Amasya Şubesi tarafından getirilen yaklaşık 50 fidan, alanda bulunanlar tarafından kesilen ağaçların yanlarına dikildi.

Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki etrafı çevrili ağaçlık alana önceki gün gelen vatandaşlar, akaryakıt istasyonu yapımı için ağaçların kesildiğini ileri sürerek tepki göstermiş, grupta yer alan bazı gençler, araziyi çevreleyen demir panelleri yıkarak vatandaşların yeşil alana girmesini sağlamıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Kamil Terzi Amasya Yerel Haberler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

Çiçek Dilligil ve Bora Öztoprak'ın oğulları cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali

Çiçek Dilligil ve Bora Öztoprak'ın oğulları cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali

Bakmadan Geçme

Süt dolu kovanın içine düşen bebek öldü! Olay ne, nerede oldu? ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Delikli Koy nerede, nasıl gidilir? İzmir Delikli Koy ücretli mi, arabasız gidilir mi? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Ayıbalığı Koyu – Mordoğan nerede, nasıl gidilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127958 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Dolungaz koyu nerede, nasıl gidilir? #9969 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #9728 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Bodrum Koyu Plajı nerede, nasıl gidilir? #127958 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Paşalimanı plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127754 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Mimoza Koyu nerede, nasıl gidilir? #127965 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kocakarı plajı nerede, nasıl gidilir? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalınıyor mu, kaç gün devamsızlık hakkı var? Bugün voleybol maçı var mı? 13 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var?
Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title