Haberler

Altınova'da Toprak Bayramı Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Toprak Bayramı'na ilgi yoğun oldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Toprak Bayramı'na ilgi yoğun oldu.

Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki çiftçilerle cep telefon mesajlarıyla, kurum ve kuruluşlara davetiyelerle duyurulan etkinliğe katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Altınova'da yapılan etkinlikte konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, toprağın oluşması için uzun bir zaman gerektiğini ve toprağın korunması gerektiğini vurgulayarak, her yıl erozyonlar nedeniyle Kıbrıs adası büyüklüğünde alanın yitirildiğine dikkat çekti.

Ayvalık'ta ilk kez düzenlenen Toprak Bayramı etkinliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Nalbant, bu yıl ilke düzenlenen etkinliğin gelecek yıllarda gelenekselleştirilerek, daha da kapsamlı olacağından şüphe etmediğini belirtti Etkinlikte konuşan Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün ise, Toprağın, hava ve su gibi, canlıların yaşaması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna dikkat çekerek, "Toprak ve Dünya binlerce hatta milyonlarca yılda oluşmakta ve insan ömrüyle kıyaslandığında muazzam bir süreci işaret etmektedir. Yaşamın kaynağı topraktır. Toprak varsa yaşam vardır. Bu nedenle toprağı korumalı ve amacına uygun kullanarak gelecek nesillere ulaştırmalıyız" dedi.

Yüzde 6 eğimin üzerindeki arazilerde tarla tarımı yerine bahçe tarımı yapılması gerektiğinin önemine işaret eden Aygün, "Salma sulama yöntemlerinden uzaklaşıp modern sulama tekniklerini kullanarak toprağın yok olmasını önlemeliyiz. Erozyona karşı ağaçlandırma yapmalı ve var olan ağaç varlığımızı korumalıyız. Özellikle bölgemizde var olan zeytin varlığımıza sahip çıkmalıyız. Toprağımızı hor görmemeliyiz, çünkü toprağını hor gören geleceğini zor görür. Toprağımız gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirastır" ifadelerini kullandı. Toplantıda Ziraat Mühendisi Kıvanç Teker'in büyük bir önem ve ciddiyet içerisinde gerçekleştirdiği sunum, toplantıda bulunan kişiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıp, ardından da ayakta alkışlandı.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÇİFTÇİ KARAKAYA'YA ÖDÜL

Sunum sonunda çiftçilere ödüllü bir yarışma düzenlendi. Kazanan Serkan Karakaya adlı çiftçiye ödülünü Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer verdi. Ödülünü alan çiftçi Karakaya yaptığı konuşmada, Toprak Bayramı etkinliğinin kendisi için çok faydalı olduğunu ve bunu bir anı olarak unutmayacağını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Etkinlik sonunda Arıcılığın Geliştirilmesi projesi kapsamında AKS Sistemine kayıtlı arıcılara; İl Özel İdare Destekli Polen tuzaklı kovan altlıklarının Kaymakam Nalbant ile Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün tarafından dağıtıldığı gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Nalbant Balıkesir Altınova Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title