Haberler

Akü'de Yeni Tesisler Hizmete Girdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Prof.Dr.Mustafa Solak, 2013 mali yılının üniversite açısından çok önemli bir yıl olduğuna dikkat çekerek, yapılan alt yapı ve büyük onarım ihaleleri ile birçok tesisin yenilendiğin ve hizmete girdiğini...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, 2013 mali yılının üniversite açısından çok önemli bir yıl olduğuna dikkat çekerek, yapılan alt yapı ve büyük onarım ihaleleri ile birçok tesisin yenilendiğin ve hizmete girdiğini söyledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenman Salonu ile Spor Tesislerinin (Halı Saha, Tenis Kortu, Tartan Pist) Açılış Töreni, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü BESYO Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan'ın yanısıra il protokol üyeleri, AKÜ idarecileri, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu tarafından yapılan gösteri ile başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, 2013 mali yılının üniversite açısından çok önemli bir yıl olduğuna dikkat çekerek, yapılan alt yapı ve büyük onarım ihaleleri ile birçok tesisin yenilendiğini belirtti.

"23 BİN 600 METREKARE ASFALT YAPTIK"

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, açılışı gerçekleştirilen eğitim ve spor tesislerinin toplam 10 milyon TL harcama ile planlandığı tarihten 7 ay önce hizmete sunulduğunu belirtti. Solak, "Antrenman salonunu, Her biri bin 260 metrekare olan bir adet kapalı tenis kortu ile bir adet kapalı halı sahayı, çim futbol sahası ile gülle çekiç atma, uzun atlama ve koşu branşlarının yapılabileceği olimpik tartan atletizm pistini hizmete açıyoruz. Antrenman binasında bir büyük salon, dokuz küçük spor salonu, üç adet derslik, 100 kişilik konferans salonunun yanısıra, 240 metrekare yemekhane ve kafeterya yer almaktadır. Yeni tesislerin yanı sıra toplamda 1 milyon 385 bin TL harcanarak, 23 bin 600 metrekare asfalt kaplama, 9 bin 100 metrekare beton kaplama yapılmış; çevre düzenlemesi, aydınlatma ve yaya yolları da eş zamanlı olarak tamamlanmış bulunmaktadır. Bugün hizmete açılan tesislerden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerinde eğitim gören toplam 420 öğrenci ve 16 öğretim elemanı ile tüm üniversite personelimiz ve Afyonkarahisarlı sporseverlerimiz yararlanacaktır" dedi.

Törende ayrıca Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından da tesislerin tamamlanmasında yoğun emek harcayan Doğuş İnşaat Firması adına Naci Doğuş ile Ordem Firması adına Orhan Aksoy'a plaketleri takdim edildi. BESYO alanında yer alan kapalı halı saha ve tenis kortunu inceleyen Vali Balkanlıoğlu ile beraberindeki heyet, antrenman salonunun kurdelesini keserek, binanın açılışını gerçekleştirdiler. Tören, tesislerin gezilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Necdet Sezer Mustafa Solak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title