Haberler

Akdeniz Belediyesi'nin 2015 Gelirleri 85 Milyon Lira

Akdeniz Belediyesi’nin 2015 yılı gelirleri 85 milyon lira olurken, giderlerinin ise 89 milyon lira olduğu belirtildi.

Akdeniz Belediyesi'nin 2015 yılı gelirleri 85 milyon lira olurken, giderlerinin ise 89 milyon lira olduğu belirtildi.

Hafta başında Mayıs ayı toplantısının ilk birleşimini gerçekleştiren Akdeniz Belediye Meclisi, ihtisas komisyonu raporlarını görüşmek üzere 2'nci birleşimini yaptı. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk başkanlık etti.

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özeti görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, 2015 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi Kesin Hesabı ile ilgili gündem maddesinde komisyon raporu meclis üyelerine okundu. Rapora göre 2015 yılı net gelirleri 85 milyon 192 bin 769 TL olarak gerçekleşirken, 89 milyon 338 bin 875 TL gider oldu. Gider kalemleri ise personele 24 milyon 597 bin 523 TL, Sosyal Güvenlik Kurumlarına 4 milyon 163 bin 466 TL, mal ve hizmet alımlarına 45 milyon 777 bin 391 TL olarak gerçekleşti. Bütçenin diğer harcama kalemleri ise faiz giderleri, cari transferler, sermaye giderleri ve sermaye transferleri oldu.

Raporda gelir bütçesinin yüzde 83, gider bütçesinin de yüzde 85 oranında gerçekleştiği belirtildi ve ödemelerin yürürlükteki mevzuat çerçevesinde usulüne uygun planlı bir şekilde yapıldığı, bu nedenle 2015 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının oybirliği ile kabul edildiği belirtildi. Belediye Mali Hizmetler Müdürü, meclis üyelerinin bütçe ile ilgili sorularına yanıt verdi. Daha sonda 2015 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi Kesin Hesabını içeren rapor, Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi.

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, dünyada her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan Anneler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Anneliğin en kutsal duygu olduğuna işaret eden Türk, "Bu nedenle annelerimiz bizim en değerli varlığımızdır. Onları incitecek, üzecek hiçbir söz ve davranışta bulunmamamız gerekmektedir. Ben de bu duygu ve düşüncelerle tüm meclis üyesi arkadaşlarım adına, başta anne olan kadın meclis üyelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin 'Anneler Gününü' kutluyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazıl Türk Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title