Haberler

Akciğerinden 20 Cm'lik Kanserli Doku Çıkarıldı

UŞAK (İHA) – Uşak Devlet Hastanesi’ne göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle gelen Enver Cinkılıç’ın (47) akciğerindeki 20 cm büyüklüğündeki kanserli doku Uşak’ta ilk defa yapılan başarılı operasyonla tamamen temizlendi.

UŞAK (İHA) – Uşak Devlet Hastanesi'ne göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle gelen Enver Cinkılıç'ın (47) akciğerindeki 20 cm büyüklüğündeki kanserli doku Uşak'ta ilk defa yapılan başarılı operasyonla tamamen temizlendi.

Başarılı operasyonu gerçekleştiren Uşak Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları hekimi Op. Dr. Ömer Tan, "47 yaşındaki erkek hastamız bundan yaklaşık 20 gün kadar önce hastanemize başvuruda bulundu. Hastamızın tetkiklerinde sol akciğerinde kitle tespit ettik. Bunun için operasyon planladık. Daha önceden Uşak'ta gerçekleştirilmemiş olan Akciğer kanserinin cerrahi olarak temizlenmesi ameliyatı Uşak Devlet Hastanesinde ilk gerçekleştiğinden dolayı bizim için önem arz ediyordu. Arkadaşlarımız tarafından yapılan çalışmayla da cerrahi sınırımız olan içeride herhangi bir tümörlü hücre kalmadı. Hastamız ameliyat sonrası 15. gününde, genel durumu gayet iyi, ameliyat öncesi şikayetlerinde de yüzde 90'a yakın düzelmeler mevcut. Bundan sonrada medikal onkoloji tarafından tedavisi devam edecek. Bu çalışmalarımızın hem hastane yönetimi hem de genel sekreterliğimiz tarafından desteklenmiş olması nedeniyle gurur duyuyoruz, mutluyuz. Sigarayla mücadele ve hastalığın erken tanısı gibi yöntemlere dikkat edilmesi önem arz ediyor. Bu aşamada halkımızı bilinçlendirmemiz bu yönde olacak" dedi.

Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı da, "Uşak'ta ilk defa yapılan bir operasyon, Akciğerin sol alt kısmında tespit edilen tümör çıkarılmış. Bu operasyonların çok daha fazla yapılması ve hastalarımızın İzmir, Ankara ya da büyük şehirlere gitmesini önlemek istiyoruz. Niyetimiz 2014 yılında bu operasyonların bütün birimler nezdinde daha nitelikli ve tıbbi anlamda daha kaliteli şekilde yapılmasına yönelik çalışmalar başlattık. Ekiplerimizde bir sıkıntı yok, bundan sonra daha özel ve hastaları buradan gitmesine engel olucu ve cesaret edemediğimiz bazı operasyonlar oluyor, arkadaşlarımızın özgüvenini arttırarak, bizde onların yanında olduğumuzu, hastalarının bu tür operasyonları çekinmeden rahatlıkla yapabilecekleri bir şey varsa yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hastamızı gayet sağlıklı gördük. Geçmiş olsun" dedi.

Başarılı gecen ameliyatın kahramanlarından olan Enver Cinkılıç ise, "25 yıldır sigara içiyordum. Çok rahatsızlandım Uşak Devlet Hastanesine geldim. Göğüs doktorlarımız teşhislerini koydu. Ameliyatını yaptı beni kurtardı. Sigara içen arkadaşların sigara içmemelerini tavsiye ediyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Tan Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title