Haberler

Akçay, Dur-Geç Köprülerini ve Hızlı Tren Projesini Meclis Gündemine Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Salihli-Gölmarmara karayolu üzerindeki dur-geç köprüleri ile Salihli'den geçecek olan hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Salihli- Gölmarmara karayolu üzerindeki dur-geç köprüleri ile Salihli'den geçecek olan hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Akçay, "Ankara- İzmir Hızlı Tren projesinin birinci etabını oluşturan Ankara (Polatlı) Afyonkarahisar kesiminin alt yapı yapım ihalesi 28.12.2011 tarihinde yapılmıştır. İhalesine çıkılan kesimin güzergahı belirlenmiştir. Ankara- İzmir Hızlı Tren projesinin ikinci etabını oluşturan Afyonkarahisar- Manisa arasındaki proje revizyonlarına yönelik çalışmalar ne aşamadadır? Ankara- Manisa hızlı tren güzergahı belirlenmiş midir? Ankara- Manisa hızlı tren güzergahının şu anki mevcut güzergah olacağı yönündeki iddialar doğru mudur? Ankara- İzmir hızlı tren projesinde hangi istasyonlardan yolcu alınması düşünülmektedir? Ankara- İzmir hızlı tren güzergahının Salihli'nin dışından geçmesi Salihli'nin yaşam kalitesi, sosyal ve ekonomik ilişkilerin sağlıklı işlemesi ve Salihlili vatandaşlarımızın can güvenliği açısından önem arz etmektedir. Bu nedenlerden dolayı Ankara- İzmir hızlı tren projesinin güzergahını Salihli kent merkezi dışından geçirmeyi düşünüyor musunuz? Halen hemzemin geçitlerle işleyen trafik yollarının hızlı tren güzergahında alt geçit tünellerin geçirileceği yönündeki bilgiler doğru mudur?" dedi.

Akçay, şöyle devam etti: "Salihli-Gölmarmara- Akhisar yolundaki Alaşehir ve Gediz çayları üzerinde yer alan 50 yıllık köprülerde iki araç yan yana geçememektedir. Her seçim döneminde AKP'li siyasetçilerin söz verdiği bu köprüler yıllardır bir türlü yenilenmemektedir. Şimdi ise bu köprüler tamamen araç trafiğine kapatılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Salihli Belediyesine yazılan yazıda Salihli- Gölmarmara yolunun karayolları bakım ağından çıkarıldığı ve bu güzergah üzerinde yer alan Gediz ve Alaşehir çayı köprülerinin taşıyıcı kirişlerinde ve köprü tabliyesinde defermasyon olduğu, bu sebeple bu köprülerin ağır yük trafiğine kapatılmasının gerektiği bildirilmiştir. Bu köprüler Salihli'ye bağlı ( Çavlu, Çapaklı, Emirhacılı, Karapınar, Karayahşi, Çökelek, Çayköy, Poyrazdamları, Kemer, Kemerdamları, Yağbasan, Gökçeköy, Karasavcı, Pazarköy, Süleymaniye, Tekeliköy, Kurttutan) köyleri ile Gölmarmara ve Gördes ilçe ve köylerinde yaşayan yaklaşık 30 bin köylü vatandaşımızın ürettiği ürünlerini ilçe merkezine ulaştırması, ulaşımlarının sağlanması gibi ticari, ekonomik, sağlık, eğitim ve sosyal yönlerden büyük önem arz etmektedir. Salihli- Gölmarmara- Akhisar yolu üzerinde yer alan Gediz ve Alaşehir çayı köprülerinin ağır yük trafiğine uygun olacak şekilde iyileştirilmesi veya yıkılarak yeniden yapılması gerekirken Karayolları Genel Müdürlüğü Salihli Belediyesine yazdığı yazıda bu köprülerin karayolları bakım ağından çıkarıldığını söylemektedir. Salihli- Gölmarmara- Akhisar yolu ve bu yol üzerinde bulunan Gediz ve Alaşehir çayı köprüleriyle ilgili olarak 28 Kasım 2011 tarih ve 7/ 1543 sıra sayılı, 1 Haziran 2012 tarih ve 7/8106,

7/8107 ile 12 Ekim 2012 tarih ve 7/ 11656 sıra sayılı olmak üzere toplam dört adet soru önergesi verdim. İlk soru önergemin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmiş bakan hala cevap vermemiş. Buradan sayın bakanı uyarıyorum; bu köprü araç veya yaya geçişi sırasından çöker de bir vatandaşımızın burnu bile kanarsa bunun hesabını sizden sorarız. "

"SALİHLİ OSB'YE DEMİRYOLU BAĞLANTISI YAPILMALI"

Akçay son olarak, "Salihli Organize Sanayi Bölgesi tarafından OSB'ye demiryolu bağlantısının sağlanması için 18 Aralık 2003 tarihinde Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne müracaat edilmiş ve güzergah tespiti yapılmıştır. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yol Dairesi Başkanlığının 5 Haziran 2006 tarihli cevabi yazısında, talep edilen hattın inşasıyla ilgili olarak

" Söz konusu iltisak hattının yapılabilmesi için plan ve projeler ile iltisak hattı güzergahında 3. şahıslara ait araziler var ise geçiş müsaadesinin alınması, alt yapı tanzimi ve sanat yapılarının OSB tarafından yapılması halinde, hattın üst yapısı mülkiyeti kuruluşumuzda kalması kaydıyla tarafınızca yapılabilecektir." denilmiştir. Bu bahsedilen işlerin OSB tarafından yapılabilmesi mümkün değildir. TCDD ve dolayısıyla bakanlığınız tarafından Salihli OSB'ye " Benim Salihli OSB'ye demiryolu yapma gibi niyetim yok. Sen de zaten kendi başına yapamazsın. Her şeyini kendi başına yapsan bile üst yapısı ve mülkiyetini biz alırız. demektedir. Ardından konu tekrar günde getirilmiş, 10 Şubat 2009 tarihinde TCDD 3. Bölge Müdürlüğüne başvurulmuştur. Salihli Organize Sanayi Bölgesinin Demiryoluyla bağlantısı yoktur. Salihli Organize Sanayi Bölgesine demiryolu bağlantısı sağlamayı düşünüyor musunuz" diye sordu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Akçay Gölmarmara Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title