Haberler

Akademik Kariyer İmkanları' Konferansı

Güncelleme:

Diyarbakır'da "Yurt İçi ve Yurt Dışı Akademik Kariyer İmkanları" konulu konferans geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi, Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Diyarbakır Akademik Düşünce Araştırma Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Yurt İçi ve Yurt Dışı Akademik Kariyer İmkanları" konulu konferans geniş bir katılımla gerçekleştirildi.


Kongre merkezinde düzenlenen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Timur, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sıddık Gür tarafından verilen konferansta Türkiye'nin akademisyen ve araştırmacı ihtiyacı, akademisyen olmanın gerekleri, MEB ve TÜBİTAK bursları ve diğer olanaklar konusunda bilgiler verildi.
Türkiye'nin nitelikli insan gücü kıyaslaması bakımından durumunun çok ta iç açıcı olmadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Bekir Sıddık Gür, milyon kişi başına düşen araştırmacı sayılarını ülkeler bazında karşılaştırmalı verdi. Bu bağlamda Türkiye'nin skorunun binler civarında olduğuna dikkat çeken Gür, Amerika, Fransa, İngiltere, İsveç gibi ülkelerde 4-5 binlerde olduğunu hatta İsveç'in 6 bin 500 civarında olduğunu belirtti. Bu durumda Türkiye'de milyon kişi başına düşen araştırmacı sayısının çok ciddi oranda düşük olduğuna dikkat çeken Gür, akademisyen olmak isteyen kişinin hedeflerini ve kişiliğini de göz ardı etmemesi gerektiğini anlattı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title