Haberler

AK Parti Sivas İl Teşkilatı Temmuz Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Sivas İl Teşkilatı Temmuz ayı İl Danışma Meclis Toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

AK Parti Sivas İl Teşkilatı Temmuz ayı İl Danışma Meclis Toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Danışma meclisinde gezi parkı olaylarını değerlendiren İl Başkanı Burhanettin Kuru, "Biz ne kadar oy alırsak alalım, eğer fırsat bulurlarsa bu ülkenin, bu milletin başına ne işler getirebileceklerini bu süreç onların niyetlerini açığa çıkardı. İşte bu noktada bizlere düşen görev bundan sonra daha dikkatli olmak, daha çok çalışmak, daha çok gayret etmek" dedi.

AK Parti'nin bundan sonra da oylarını arttırarak yoluna devam etmeye gerektiğini kaydeden Burhanettin Kuru, "Önümüzde 3 tane seçim var. Belediye seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve arkasında milletvekili seçimi var. Bu 3 seçim öncesi çok çalışmamız lazım. Bizim nede olsa yüzde 50 oyumuz var diye tembelliğe düşmememiz lazım. Biz yüzde 50'mizi nasıl yüzde 51 yaparız, 51'imizi 52 nasıl yaparız bir oy nasıl arttırırız bunun için çalışmak, çaba göstermek zorundayız. Herkes üzerine düşen görevi yapmak zorunda bugüne kadar kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe teşkilatlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclislerimiz, belediye başkanlarımız, mahalle teşkilatlarımız herkes elinden geleni ortaya koydu. Ancak özellikle bu süreçten sonra bu yetmez. Öyle bir ders vermeliyiz ki oyumuzu yüzde 60'lara çıkarmalıyız. Yüzde 60 rakamını görmek istiyoruz. Sivas'ta yüzde 80'lere çıkmalıyız. Onlara öyle bir ders vermeliyiz ki; demokrasinin sandıkta nasıl olduğunu göstermek zorundayız" diye konuştu.

Muhalefetinin "Demokrasi sandıktan ibaret değil" sözünü hatırlatan Burhanettin Kuru, "Doğdurur. Biz zaten bunu yapıyoruz. Sandıkta oyumuzu alıyoruz sonrasında 2 seçim arasında yüzde 100'e göre siyaset üretiyoruz. Yüzde 100'ü dinliyoruz. Bu ülkenin tamamına göre siyaset üretiyoruz. Doğuya, batıya, kuzeye, güneye, Türk'e, Kürt'e, Çerkeze, Laza, Aleviye, Sünniye herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Bu ülkede hiç kimse benim özel hayatıma karışılıyor diyebilir mi? 11 yıldır iktidarız. Bir Allah'ın kulu çıkıp da benim özel hayatıma, başörtüme, başımı açmama, içkime, plaja gitmeme, davranışlarıma karışıldı diyebilecek tek bir Allah'ın kulu var mı bu ülkede? Ama bu da tatmin etmiyor birilerini. Diyorlar ki; 'Karışmadınız ama, siz bizimle eşit oldunuz. Eskiden böyle değildi. Başörtülü, başı açık ile, içki içen içki içmeyenle, namaz kılan namaz kıllamayan ile, doğulu batılı ile, köylü şehirli ile, İstanbul'daki sosyete ile Sivas'taki sıradan vatandaş nasıl eşit olur?' Bundan rahatsızlar. Ama kusura bakmasınlar bundan sonra bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın hangi etnik kökene sahip olursa olsun, nasıl düşünürse düşünsün, nasıl yaşıyorsa yaşasın herkes eşittir. Bu ülkede artık 76 milyon eşittir. Bundan da dönüş yoktur, dönüş olmayacaktır. Özgürlükleri ve demokrasiyi geliştirerek, büyüterek yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise yaklaşan seçimler öncesi mahalle başkanından, başbakana kadar herkese çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.

Görevlere talip olan kişilerin bahane üretmeden çalışması gerektiğini söyleyen Ali Turan, "Ben yoruldum, bu işi yapamıyorum, sıkıldım deme lüksümüz yoktur. Hem sizlere karşı olan sorumluluğumuz var, hem de Allah nezdinde hesap vereceğiz. Ben milletvekili olmasam Allah bana 'Niye milletvekili olmadın?' diye sormayacaktı. Ama milletvekili olduysam, burada bu makamı işgal ediyorsam hiçbir mazeret üretmeye hakkım yoktur. Çalışmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Danışma meclisi daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Danışma Meclisine AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi ve Eski Tarım Bakanı Musa Demirci, İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri ve birim yöneticileri de katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kuru Ak Parti Sivas Yerel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title