Haberler

Aile Hekimleri Çarşamba Günü Çalışmayacak

Sağlık çalışanları, Meclis'in gündeminde olan Torba Yasanın, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını hastane acillerinde nöbet tutmaya zorlaması ve hazırlanan yeni yönetmeliklerle çalışanların ücretlerini düşürmesi, yeni ek görev ve sorumluluklar...

Sağlık çalışanları, Meclis'in gündeminde olan Torba Yasanın, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını hastane acillerinde nöbet tutmaya zorlaması ve hazırlanan yeni yönetmeliklerle çalışanların ücretlerini düşürmesi, yeni ek görev ve sorumluluklar yüklemesi nedeniyle 4 Aralık 2013 tarihinde iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdiler.

Adana Tabip Odasın da bir araya gelen Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkan Dr. Ali İhsan Ökten ve yönetimi, Adana-Osmaniye Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş ve üyeler, Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadir Can Tuncel ve üyeleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve üyeleri, Türk Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı İsmet Tepe ile hekimlerin katıldığı basın açıklamasında yaptıkları eylemin siyasi bir eylem olmadığını ifade eden Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, şunları söyledi:

"Bu eylemi Mesleki itibarımızın korunması, İş ve can güvenliğimizin sağlanması, Özlük haklarımızdaki gerilemelere son verilmesi, aile hekimlerine tutturulmak istenen acil nöbetlerinin iptal edilmesi, angaryalara son verilmesi, emeklilik haklarımızın iyileştirilmesi, amacıyla yapmaktayız. Bu eylem; Hak arama ve sorunlarımıza karşı öneri ve çözümlerimizin dikkate alınması mücadelesidir. Ücretlerimizin düşürülmesini engelleme, yeni angaryaların üzerimize yıkılmasını durdurma çabasıdır. Hastane acillerindeki nöbetlerden sonra işe giriş raporları ve mikro işletmelerde çalışanların usulsüz periyodik muayeneleri gelecektir. Kronik hastalıkların takibi, kanser taramaları sırada beklemektedir. Katsayılardan kesilen ücreti, tekrar geri almak için daha çok çalışıp, duracağız. Pozitif performans diyerek bir aldatmaca içine giren Bakanlığımıza artık yeter deme zamanı gelmiştir. Formül basit hasta başı ödenen ücret katsayılarını düşür, hekimin ücretini azalt, doktoru zora sok, gelir elde etmek istiyorsan nöbet tut, mesai sonrası iş yeri hekimliği yap, bunlarda yetmedi pozitif performans getirdik diyerek angarya işler yükle. Artık, bazılarının Sessizliğimizin güçsüzlüğümüzden kaynaklanmadığını anlaması gerekmektedir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İhsan Ökten Osmaniye Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title