Haberler

Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde kan bağışı toplandı.

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde kan bağışı toplandı.

İlçenin Selçuklu Çarşısı'nda kurulan kan bağışı otobüsünde, Kızılay Van Bölge Kan Merkezi'nden gelen 1 doktor, 3 sağlık personeli ve 2 destek personeli gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı toplayacak. Kan bağışı otobüsü önünde kuyruk oluşturan Ahlatlı vatandaşlar, kan bağışına yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışı otobüsünde görevli bulunan doktor Sinan Karakuş, rutin olarak belirli zamanlarda kan bağışı aldıklarını belirterek, "Aracımızda 2 destek personeli, 3 sağlık personeli ve 1 doktor görev yapıyor. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor. Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor. Bizde bu değerleri normal olan vatandaşlarımızdan gün boyu kan bağışı topladık. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan verebilir. Ahlat'ta beklediğimizden yüksek bir oranda kan bağışı topladık. Bu konuda Ahlat bölgedeki en duyarlı ilçelerden bir tanesidir. Toplanan kan bağışları ihtiyaç olan hastanelere dağıtılıyor. Bu konuda da ilçe halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, kan vermenin hem sağlık açısından hem de insanlık açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, "Bizde bu bağışa katkıda bulunmak için kan bağışında bulunduk. İnşallah bu bağışımız yerini bulur. Bu yüzden herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştular.

Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de soda ve bisküvi ikramında bulundular. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılay Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title