Haberler

Afyonkarahisar'da Turizm Haftası Kutlamaları

Afyonkarahisar'da Turizm Haftası kutlamaları Hattat Ahmet Karahisar Kültür ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Afyonkarahisar'da Turizm Haftası kutlamaları Hattat Ahmet Karahisar Kültür ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Bu yıl 36'ncısı düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde Afyonkarahisar'ın kültürel özellikleri ve tanıtımı üzerine duruldu. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu programda Afyonkarahisar'ın turizm ve kültürel özellikleri sinevizyon, skeç ve konuşmalarla anlatılmaya çalışıldı. Açılış programında konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye için turizmin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl için 31 milyon turistten bahsedildiğine değinen Milletvekili Yılmaz, "Dün hayaldi bugün gerçekten onurla iftihar ediyoruz. Bugün bu 31 milyon turisti biz ağırlayabilirsek buradan ayrıldıklarında ülkemizin birer kardeşlik konumuna gelebiliyorlarsa bu gelecek günlerde daha fazla turist demektir. Türkiye'nin dünyadaki hak ettiği yere gelmesine yol açacaktır" dedi.

Turizmin Afyonkarahisar için de önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Afyonkarahisar'da son yıllarda yapılmakta olan özellikle termal turizme yönelik olarak tesisler gerçekten Afyonkarahisar'ın ufkunu açtı. Gelişmekte olan üniversitemiz ile birlikte eğitim amaçlı gelemeye başlayacaklar. Yeni yeni yapılan tesisler tamamlanınca spor amaçlı gelmeye başlayacaklar. Onlar gerçekten Afyonkarahisar'ın ufkunu açan projelerdir."

AFYONKARAHİSAR'DA FARKINDALIK OLUŞMAYA BAŞLADI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, Türkiye'nin kültürel değerler bakımından dünyada eşine az rastlanır değerlere sahip olduğunu kaydetti. Anadolu coğrafyasının turizmin her türlü imkanına sahip olan dünyadaki ender memleketlerden ender coğrafyalardan birisi olduğunu belirten Solmaz, bunu herkesin farkında olarak yaşadığını, hatta bu farkındalığın da arttığına dikkat çekti.

Solmaz, "Afyonkarahisar'ın bu pastadan yeterince payını aldığını söylemek mümkün görünmüyor. Ama şöyle bir avantajımız var, Afyonkarahisar'da her geçen gün farkındalık biraz daha artmakta. Özellikle termal turizmin bu konuda lokomotif vazifesini gördüğünü biliyoruz. Eğer Afyonkarahisar turizm destinasyonunu bir gerdanlığa benzetecek olursak bu gerdanlığın zincirini söylediğimiz gibi termal zincir sağlamaktadır. İşte bizim bu gerdanlığın mücevherlerini tamamlayıcı önemli projelerimizin olması bu projelerin hayalini kurmamız ve bunları gündeme getirecek projeler sunmamız gerekmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından ise Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından ise 'Afyonkahisar' konulu bir skeç oynandı. Programın sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Türkiye Yerel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title