Haberler

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz Köylerde İncelemelerde Bulundu

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte köylerin taleplerini yerinde görmek üzere Adapazarı ilçesine bağlı 26 köyün tamamında inceleme ve denetimde bulundu.19 Mart tarihinde Köy ziyaretlerine başlandığını ve...

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte köylerin taleplerini yerinde görmek üzere Adapazarı ilçesine bağlı 26 köyün tamamında inceleme ve denetimde bulundu.

19 Mart tarihinde Köy ziyaretlerine başlandığını ve ziyaretlerin 9 gün sürdüğünü belirten Kaymakam Yılmaz, Köy konağı ve kahvelerinde halk ile bir araya geldiklerini anlatarak, "Halkımızın her türlü problemini dinledik. Problemlerin çözüm yolları üzerinde birlikte görüş alışverişinde bulunduk. Tespit ettiğimiz sorunları ve sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ilgili birimlerimize ileterek gerekli talimatları verdik" dedi.

Köylerde, okul, Halk Eğitim Merkezi, cami, lojman, yol ve sulama kanallarını inceleyen Kaymakam Yılmaz, sorun ve eksikliklerin yerinde tespit edilmesinin çok önemli olduğunu, bu sayede bürokrasinin azaldığını ve zaman kazanıldığını söyledi.

Kaymakam Yılmaz; Köylünün ürünlerini pazarlayamaması sonucu, yeterince gelir kaynağı sağlayamadığını bunun için şirketleşmenin ve birlik olmanın elzem olduğunu vurguladı.

Köy kahvelerinde köylülerle sohbet eden ve köylülerin isteklerini dinleyen Yılmaz, Devlet, millet el ele vererek birçok sorunun üstesinden gelineceğini söyledi.

Devlet daireleri ile ilişkide bulunulduğunda yazılı olarak kayda alınıp Bilgi Edinme Kanunu gereği sonucunun yazılı olarak istenmesinin önemli bir durum olduğu vatandaşlara aktardığını kaydeden Kaymakam Yılmaz, "Her köyün sorunlarıyla ilgili birimlere yazı yazılarak sonuç alınacağını da vatandaşlara bildirdik" dedi.

Kaymakam Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz Memleket, Ülke bizim. Sorun da olacak problem de olacak ama çözüm için de gayret gerekiyor. Herkes görevini hakkıyla yapsa problem kalmaz. Bir iç muhasebe yapmamız lazım 'acaba nerede hata yaptık' dediğimiz zaman çözümü buluruz. Avrupa'daki insanlardan neyimiz eksik ama refah seviyeleri daha yüksek. Onlar kendine göre bir sistem, oluşum, kuruluş yapmışlar ve bu yüzden kalkınmışlar." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akın Yılmaz Adapazarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title