Haberler

Adana yerel haberi | Seyhan Sanat Evi'nde Kadın Emeği Sanata Dönüşüyor

Güncelleme:

Adana yerel haberi | Seyhan Belediyesi, bünyesinde hizmet veren ‘Seyhan Sanat Evi’ ile kadın emeğinin sanat eserlerine dönüşmesini sağlıyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, "Seyhan Sanat Evi’nin kısa sürede amacına ulaştığını görmek gerçekten de bizi çok mutlu ediyor. Bugün güzel sanatlar fakültelerinden öğrenciler, staj yapmak için Sanat Evi’mize geliyor. Burada meslek edinip kendi atölyesini açan kursiyerlerimiz dahi var" dedi.

Seyhan Belediyesi, bünyesinde hizmet veren ' Seyhan Sanat Evi' ile kadın emeğinin sanat eserlerine dönüşmesini sağlıyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, "Seyhan Sanat Evi'nin kısa sürede amacına ulaştığını görmek gerçekten de bizi çok mutlu ediyor. Bugün güzel sanatlar fakültelerinden öğrenciler, staj yapmak için Sanat Evi'mize geliyor. Burada meslek edinip kendi atölyesini açan kursiyerlerimiz dahi var" dedi.

Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesislerinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmete giren Seyhan Sanat Evi'nde, yurttaşlara meslek edindirme amacıyla cam füzyon, seramik, porselen, el sanatları, çini, ahşap oymacılığı, ahşap boyama, kağıt rölyef, alevde cam yapımı gibi kurslar veriliyor.

SEKİZ AYDA 600 KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU

Kurslar, tüm branşlarda hafta içinde sabah ve öğle olmak üzere günde iki grup halinde, hafta sonunda ise sadece seramik branşında veriliyor. Tatil dönemlerinde çocuklara yönelik atölye çalışmalarının da gerçekleştirildiği Seyhan Sanat Evi, açıldığı ocak ayından bu yana geçen 8 aylık sürede büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 600 yurttaşa meslek edindirdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın talimatıyla hizmete giren Sanat Evi, Dikimevi, Kompost Üretim Tesisi ve SEYTİM gibi Seyhan Belediyesi'nin gurur kaynağı hizmetlerinden biri haline geldi.

MALZEMELER SEYHAN'DAN ÜRETİM KADINLARDAN

Kurslarda kullanılan malzemeler Seyhan Belediyesi tarafından karşılanırken emekçi kadınların el emeği ile ürettiği benzersiz ürünler, özel günlerde, AVM'lerde ve Seyhan Belediyesi'nin kurduğu stantlarda vatandaşlarla buluşturuluyor. Ürünler ayrıca Seyhan Üreten Kadınlar Kooperatifi aracılığıyla da online satış platformlarında ve çeşitli etkinliklerde halka sunuluyor. Seyhan Sanat Evi'nde aldıkları eğitimle kadınlar emeklerini üretime dönüştürürken aile bütçelerine ve ekonomiye de katkıda bulunuyorlar.

KENDİ ATÖLYESİNİ AÇAN KURSİYERLER VAR

Sanat Evi'ndeki ahşap oymacılığı kurslarına devam eden Başkan Akay, Sanat Evi'nin meslek edindirme amacının dışına çıkıp, üretimi sanata dönüştüren bir niteliğe bürünmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Akay, "Seyhan Sanat Evi'nin kısa sürede amacına ulaştığını görmek gerçekten de bizi çok mutlu ediyor. Bugün güzel sanatlar fakültelerinden öğrenciler, staj yapmak için Sanat Evi'mize geliyor. Burada meslek edinip kendi atölyesini açan kursiyerlerimiz dahi var. Kadın emeğini yüceltme, görünür hale getirme hedefine kararlılıkla ilerliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Seyhan Belediyesi Akif Kemal Akay Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title