Haberler

Adana Eski Milletvekili Çalışkan'dan "Ortadoğu" Konferansı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 22'inci Dönem Adana Milletvekilliği yapan Abdullah Çalışkan, İsrail'in kurulduğu 1948 yılında bölgedeki Yahudi nüfusunun 650 binken, Arap nüfusunun 1 milyon 415 bin olduğuna vurgu yaparak, "2012 yılına gelindiğinde"...

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 22'inci Dönem Adana Milletvekilliği yapan Abdullah Çalışkan, İsrail'in kurulduğu 1948 yılında bölgedeki Yahudi nüfusunun 650 binken, Arap nüfusunun 1 milyon 415 bin olduğuna vurgu yaparak, "2012 yılına gelindiğinde Yahudi nüfusu 8 milyona ulaşmıştır ama Arap nüfusu 4 milyonda kalmıştır" dedi.

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nin, geleneksel hale getirdiği 'Cumartesi Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu AK Parti'de 22'inci Dönem Adana Milletvekilliği yapan Abdullah Çalışkan oldu. Çalışkan, Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz ve çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta, 'Bilinemeyen Ortadoğu: X' başlıklı bir konuşma yaptı. Tarihi konakta Ortadoğu'nun tarihi geçmişiyle ilgili bilgiler veren Çalışkan, tarihin her döneminin izlerinin Ortadoğu'da görülebileceğini söyledi. Geçmişte Ortadoğu'nun konumu itibariyle ekonomik ve siyasal anlamda önemli bir bölge olduğuna vurgu yapan Çalışkan, "Ortadoğu tarihin her döneminde medeniyetlere ev sahipliği yapmış, 3 büyük dinin doğduğu topraklardır. Ortadoğu, son 500 yıl hariç dünyanın kültür ve medeniyet havzası olmuştur" dedi.

İsrail'in kurulduğu yıllara ve gelişmesine ilişkin bilgiler de veren Çalışkan, hazırladığı slaytta bu gelişmelere ilişkin verileri katılımcılara aktardı. Çalışkan, İsrail'in kurulduğu 1948 yılında, Filistin'in olduğu bölgede Yahudi nüfusunun 650 bin olduğunu, Arap nüfusunun ise 1 milyon 415 bin olduğunu söyledi. Çalışkan, 2012 yılına gelindiğinde Yahudi nüfusunun 8 milyona ulaştığına ancak Arap nüfusunun 4 milyonda kaldığına dikkat çekti. İsrail ile Filistin'in yüzölçümlerine de değinen Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail'in söz konusu bölgede, 1948 yılındaki yüz ölçümü yüzde 56, Filistin'in yüzölçümü de yüzde 44. 2012 yılında yapılan ölçümlerde ise İsrail'in yüz ölçümünün yüzde 81'e ulaştığını, Filistin'in yüzölçümün ise yüzde 19'a gerilediğini görüyoruz. Oranlara bakarsınız size çok şey ifade ediyor." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin Ak Parti İsrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title