Haberler

Adana'daki, "Yaşar Kemal ile Çukurova'da Dünden Yarına Etkinlikleri" Sona Erdi

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı - Altın Koza ve Yaşar Kemal Vakfı’nın birlikte düzenlediği “Yaşar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarına” etkinlikleri 13 Mayıs Cuma günü yapılan bir dizi etkinlikle sona erdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı - Altın Koza ve Yaşar Kemal Vakfı'nın birlikte düzenlediği "Yaşar Kemal ile Çukurova'da Dünden Yarına" etkinlikleri 13 Mayıs Cuma günü yapılan bir dizi etkinlikle sona erdi.

15 Mart'ta Feridun Andaç'ın moderatörlüğünü üstlendiği; Buket Uzuner, Latife Tekin ve Cihan Erdönmez'in konuşmacı olarak katıldığı "Yaşar Kemal ile Çukurova'da Dünden Yarına" başlıklı panelle başlayan etkinlikler; 13 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen sertifika töreni, sergi açılışı ve Kardeş Türküler Konseri ile tamamlandı.

ATÖLYELERE KATILANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kapanış günü etkinliklerinin ilki Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan sertifika töreni oldu. 15 Mart'tan bu yana Adana Büyükşehir Belediyesi İnce Memed Kütüphanesi, Konservatuarı ve Gençlik Merkezi'nde devam eden Kısa Film, Fotoğraf, Drama, Resim ve Grafik Tasarımı atölyelerine katılan gençlerin sertifika töreni geniş katılım ile gerçekleşti.

KISA FİLM GÖSTERİMİ

Tören öncesinde, Fotoğraf Atölyesinin ile Resim Atölyesinin hazırladığı sunumlar ve Kısa Film Atölyesinin çektiği "Ağacın Gölgesinde" isimli kısa filmin gösterimi yapıldı. Proje kapsamında, özel gösterim bölümünde Adana Koleji öğrencilerinin çektiği "Efsanenin İzinde" kısa filmi izleyicilerle buluştu.

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban'ın da katıldığı törende, atölyelere katılan gençlere sertifikaları eğitmenleri tarafından verildi.

Sertifika töreninin ardından Fotoğraf Atölyesi, Grafik Tasarım Atölyesi ve Resim Atölyesine katılan öğrencilerin eserlerinden hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

KARDEŞ TÜRKÜLER KONSERİ

"Yaşar Kemal ile Çukurova'da Dünden Yarına" etkinlikleri aynı gün akşam 20: 00'de Merkez Park Amfi Tiyatro'da düzenlenen Kardeş Türküler konseri ile sona erdi. Kardeş Türküler; Yaşar Kemal için hazırladığı 90 dakikalık "Bin Bir Çiçekli Bahçe" konserinde; bozlaklar, stranlar, halaylar, horonlar, şarkılar ve büyük ustanın kaleminden örnek anlatılarla büyük usta anıldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Yaşar Kemal Çukurova Adana Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title