Haberler

Adana'da Okul Sporlarına 328 Okul Başvuru Yaptı

Güncelleme:

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazıl Bayram Hadi, okul sporlarına katılmak için bu sezon farklı branşlarda 328 okulun başvurduğunu bildirdi.

Hadi, yaptığı açıklamada, farklı spor branşlarda gerçekleştirilecek olan faaliyetlerde 4 bin 539'u kız toplam 14 bin 559 öğrencinin mücadele edeceğini, okulların en fazla futbol, voleybol, atletizm ve basketbol branşı ile katılım gösterdiğini kaydetti.

Okul sporlarının daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve son 2 yıldır bu faaliyetlerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yönetildiğini anlatan Hadi, il müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 4 kişilik birimde, kendisinin yanı sıra Ziya Kadiroğlu, Gökhan Gönen ve Hüseyin Durak'ın görev yaptığını belirtti.

Hadi, bu eğitim ve öğretim yılı başlarında, merkez ve ilçelerde kentte bulunan tüm okulların yönetici ve beden eğitimi öğretmenleri ile toplantılar yaptıklarını hatırlatarak, bu seminerlerin çok yararlı geçtiğini ifade etti.

En fazla lisanslı öğrenci sayısında Adana'nın Türkiye'de 9. sırada yer aldığını belirten Hadi, "Müsabakalar, Yüreğir, Asım Savaş, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Nihat Geven, Çukurova Elektrik, Sarıçam Spor Salonlarında, futbol ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı tesislerde gerçekleştirilecek. Adana birçok branşta defalarca Türkiye genelinde önemli dereceler elde etti, bu başarıları bundan sonra da kazanacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Durak Gönen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title