Haberler

'AB Kral Yolu' Proje Ekibinden Vali Öztürk'e Ziyaret Etti

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji Koordinatörlüğünde Romanya, Almanya ve İtalya Ortaklığıyla Yürütülen AB Comenius - 1 Okul Ortaklığı Projelerinden €œkral Yolu Projesi” Ekibi, 3 Yıldır Yürütülen Projenin Final Toplantısı İçin Geldikleri Manisa'da Vali Refik Arslan Öztürk'ü Ziyaret Etti.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji koordinatörlüğünde Romanya, Almanya ve İtalya ortaklığıyla yürütülen AB Comenius - 1 okul ortaklığı projelerinden “Kral Yolu Projesi” ekibi, 3 yıldır yürütülen projenin final toplantısı için geldikleri Manisa'da Vali Refik Arslan Öztürk'ü ziyaret etti.

Ziyarette Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara, Almanya'dan Peter Swoboda, İtalya-Cosenza'dan Prof. Franko Mollo, İtalya Sardunya'dan Renato Bologna, İtalya'dan Lawra Dima, Josephino Rossitto ve öğrenciler yer aldı. Konuklar kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Vali Öztürk ziyaretçilere Manisa'yı sosyal, kültürel ve ekonomik yönden tanıtırken Yuntdağında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) ile ortaklaşa proje yürütüldüğünü, Örselli köyünde halı dokuyan 150 bayan ve bir erkek ortaklığıyla kurulan kooperatifin üniversite işbirliği ile dokunan bütün halıları yurtdışına sattıklarını, sokakta farkına dahi varılamayan kişilerin çok güzel işler başardıklarını söyledi. Niğde'de gerçekleştirilen bir kazı çalışması nedeniyle İtalyan hükümetine teşekkür eden Vali Öztürk, 1960'lı yıllardan sonra da Almanya'ya giden Türklerin hem kendilerini yetiştirdiklerini hem de ailelerinin geçimini sağladıklarını söyledi. İtalya Cosenza'dan Prof. Franko Mollo ziyaret sırasında Türk öğrencileri İtalya'daki yaz okuluna katılmaya davet etti.

Konuklar için Spil dağı, Mevlevihane, Manisa Müzesi, Bergama, Sart ve İzmir'e gezi düzenleneceği ayrıca okulda derslere katılacakları, pazar günü de Türk kültürünü tanıtmak amacıyla gece düzenleneceği bildirildi.

(ÖA) 26.04.2008 10:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title