Haberler

5. Sağlıklı Yaşam Fuarı İzmir'de Açıldı

5. Sağlıklı Yaşam Fuarı İzmir Fuar Alanı'nda Açıldı. Fuarda Sektörün 105 Seçkin Kurum ve Kuruluşu 4 Gün Boyunca Ziyaretçilerle Biraraya Gelecek.

5. Sağlıklı Yaşam Fuarı İzmir Fuar Alanı'nda açıldı. Fuarda sektörün 105 seçkin kurum ve kuruluşu 4 gün boyunca ziyaretçilerle biraraya gelecek.

İzmir Fuar Alanı'nda açılışı gerçekleştirilen 5. Sağlıklı Yaşam Fuarı'na Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan,İzmir Tucaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ile Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer katıldı. Açılış töreninde konuşan Osman Gençer, beşincisi gerçekleştirilen Sağlıklı Yaşam Fuarı'nın 105 katılımcı ile 2 bin 500 metrekarelik alanda ziyaretçileriyle buluşacağını belirtti. EXPO 2015 Fuar adaylığı sürecinde bu fuarın daha önemli olduğunu ifade eden Gençer, fuarda iki ayrı salonda dört gün boyunca 43 seminer verileceğini söyledi. Açılışta söz alan İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, sağlıklı yaşam fuarına EXPO 2015 öncesi ayrı bir önem verdiklerini belirtti. Türkiye genelinde özel sektörün sağlık alanında yüzde 6 ila 7'lik bir paya sahip olduğunu belirten Özkan, "Umarım bu pay Avrupa'da olduğu gibi yüzde 20'lere ulaşır ve oluşan rekabet ile sağlık hizmetinin çıtası yükselir." dedi. Açılışta bir konuşma yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sağlık konusunda İzmir'in yıldızının daha da yükseleceğini söyledi. Bölgede yıllar önce yaşamış tıbıbn sembolü olan kişilerin ve mekanların varlığının İzmir için önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bölgemiz Orta Asya'dan, Avrupa'dan ve dünyanın birçok yerinden hasta çekip tedavi ettirebilecek duruma erişti. 31 Mart'a 144 gün kaldı. Umarız Milano ile yarışta galip geliriz." dedi. 31 Mart'ta sonuçlanacak olan EXPO 2015 adaylığı ile ilgili olarak uluslararası ilişkilerin çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Bu konuda siyasi rüzgarlar var. Uluslararası ilişkiler oylamada etki yapacak. Kalan 144 gün içinde bizler dünyayı dolaşarak oradaki işadamlarından destek alacağız." dedi. Açılış töreninde konuşan İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise, 2007 yılına damga vuracak nitelikteki Sağlıklı Yaşam Fuarı'nın EXPO 2015 sürecinin de çekirdeğini oluşturduğunu söyledi. İzmir'in Ege Bölgesi'nin sağlık merkezi olduğunu ifade eden Özdemir, EXPO 2015 öncesi düzenlenen fuarın çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Vali Yardımcısı Özdemir, İZTO Başkanı Demirtaş, İZTO Meclis Başkanı Kalkan ile İESOB Başkanı Mutlu, fuar alanındaki standtları gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

(YB-YK)

08.11.2007 18:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title