Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Çorum’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi

Çorum'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Yunus Emre Parkı içindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı'ndaki programın ardından etkinlikler Devlet Tiyatro Salonu'nda devam etti.

Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü H. İbrahim Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda ilk olarak tiyatro salonu fuayesinde açılan resim sergisini gezildi.

Vali Başköy, törende yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin, hiçbir karşılık beklemeden yapılan fedakarlık mesleği olduğunu belirterek, "Yıllar boyunca elde ettiğiniz bilgi birikimini bu ülkenin gençlerine saçlarınıza aklar düşünceye kadar aktarmaya devam ediyorsunuz" dedi.

Başköy, "Öğretmenlik mesleğinde asıl olan temsildir. Sizler küçük yaşlarda aldığınız insan denen hamuru milli ve manevi değerlerle yoğurarak yeni nesiller yetiştiriyorsunuz. Bu nesiller için sizler birer rol model, birer idolsünüz. Anne ve babalarından önce ulaşmak istedikleri onların birer hayallerisiniz" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Buket Balyan ve emekli öğretmen Mustafa Gürkan'ın da konuşma yaptığı programda, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan ve aday öğretmenlik statüsünden öğretmenlik statüsüne geçen öğretmenler yemin etti.

Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy'ün emekli öğrenmelere Hizmet Şeref Belgesi ile öğretmenler günü nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyeler vermesiyle devam eden program, Güzel Sanatlar Lisesi Korosu'nun verdiği konserle sona erdi. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Aytekin Girgin Sabri Başköy Fatma Başköy Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title