Haberler

Son Dakika | 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri kar yağışı altında anıldı

Güncelleme:

Son dakika habere göre 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri kar yağışı altında anıldıBAYBURT Bayburt'ta şehitler soğuk ve karlı havada anılarak, unutulmadı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri kar yağışı altında anıldı

BAYBURT Bayburt'ta şehitler soğuk ve karlı havada anılarak, unutulmadı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Şehitlik Anıtı'na çelenk konularak başladı. İstiklal Marşının okunmasıyla ve İhtiram mangasının saygı atışıyla devam eden programda Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal günün anlam ve önemi nedeniyle konuşma yaptı.

Köksal, "Çanakkale Deniz Zaferinin 107'ncü yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatan toprakları için canlarını hiç çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü yad etmenin büyük onurunu yaşamaktayız" dedi.

Köksal, "Çanakkale savaşını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeriyle boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden kahraman Mehmetçiktir" diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale'yi Çanakkale yapan bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürüp işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Allah ordumuzu ve bütün güvenlik güçlerimizi korusun, yar ve yardımcısı olsun. Kutsal vatan yapraklarımızı korumak için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" Köksal'ın konuşmasının ardından Üsteğmen Mertcan Sezgin Çanakkale şehitlerini anarak, Çanakkale Zaferinin 107'ncü yıl dönümüne ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Sezgin, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelilerdir ki ülkemizin birliğine göz diken düşmanların ve terör örgütlerinin kutsal vatan topraklarına yönelik tüm tehditleri dün olduğu gibi bugün de Türk milleti ve onun bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Bayrağımıza rengini kanlarıyla veren kahraman şehitlerimizdir. Manevi varlığımızdan aldığımız güçle vatanımıza yönelen her türlü tehdite karşı, her şart altında üzerimize düşen her görevi yapacak ve size layık olmaya çalışacağız. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ölüm, size olan bağlılığımızı asla koparamayacak, kutsal emanetiniz Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz, Çanakkale sonsuza kadar geçilemeyecek, Ay-Yıldızlı bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından anma programı şehit mezarlarına karanfiller bırakılıp, dualar edilerek son buldu.

Programa, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt AFAD İl Müdürü Adil Arslan, Bayburt Tarım İl Müdürü Selami Ersen kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title