Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saylam, mesajında, Çanakkale Savaşlarının, Türk milletinin, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı verdiği büyük bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu belirtti.

Bu yönüyle Çanakkale Zaferi'nin, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmanın ötesinde azim, inanç ve kararlılıkla yazılmış emsalsiz bir destan olduğunu vurgulayan Saylam, "18 Mart 1915 günü kazanılan bu büyük zafer, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir adım ve milletimizi bugünlere taşıyan büyük bir güç kaynağı olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimizin en açık kanıtı olarak geleceğe umut ve güvenle bakmamızı sağlayan bir rehber olan Çanakkale Zaferi, şanlı Türk tarihinin en onur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Türk Milleti, bu zaferle tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini kırmıştır" ifadelerini kullandı.

Saylam, bu anlamlı günün yıl dönümünde istiklalin bedelini kanlarıyla ödeyip vatanları uğruna ebediyete intikal etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmet, şükran ve saygıyla andığını kaydetti.

Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu

Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise yayımladığı mesajda, Türk ulusunun bağımsızlık yolunda, büyük zorluklarla verdiği kahramanca mücadelenin sonunda destan yazdığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitleri saygı ve minnetle andığını belirtti.

Her zaman gönüllerde yaşayacak aziz şehitlerin ve gazilerin kahramanlık dolu hatıralarının, Cumhuriyetin yaşatılmasının en büyük teminatı olduğuna işaret eden Ekicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bilinçle Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutluyorum. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık mücadelesi veren ve tarihe 'Çanakkale geçilmez' şiarını altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Kudret Saylam Kırşehir Yerel Haberler

title