Haberler

14 Dünya Diyabet Günü Farkındalık Yürüyüşü Düzenlenecek

Güncelleme:

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı ve KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, Kocaeli'de farkındalık yürüyüşü düzenleyecek.

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Kocaeli'de farkındalık yürüyüşü düzenleyeceklerini bildirdi.

Hatun, yaptığı yazılı açıklamada, diyabet ya da halk arasında kullanıldığı adıyla "şeker hastalığı"nın erişkinlerin hastalığı olarak bilindiğini belirterek, bu nedenle bir çocuğa diyabet tanısı konduğunda başta aileler olmak üzere herkesin şaşırdığını kaydetti.

Türkiye'de her yıl bin 700 civarında çocuğa Tip 1 diyabet tanısı konulduğunu ve 18 bin civarında çocuğun diyabetle mücadele ettiğini aktaran Hatun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir çocuk diyabet olduğunda en önemli konu üzüntüleri bir an önce geride bırakıp diyabetle barışık, diyabet tedavisinin gereklerini yerine getiren bir hayatı organize etmektir. Vakfımızın diyabetli kardeşlerimizin yaşamına umut ve iyimserlik vermesini diliyoruz ve vakfımızın danışma kurulu üyesi Tip 1 diyabetli hekim  Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli'nin sözlerini vakfımızın amacını özetlediğini belirtmek istiyoruz, 'Eğer biz diyabetimizle gerektiği kadar ilgilenirsek sorunsuz ve başarılı bir hayat sürdürebiliriz.' İşte bu mesajı topluma vermek için 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da Kocaeli  yürüyüş yolunda bir farkındalık yürüyüşü yapılacaktır. Yürüyüşe diyabetli çocuklar, aileleri ve diyabet ekibi katılacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Dünya Diyabet Günü Şükrü Hatun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title