Haberler

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Çorlu'da düzenlenecek şenlikte, 25 ülkeden 100 öğrenci gösteri sunacak.

11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirilecek şenlikte, 25 ülkeden 100 öğrenci gösteri sunacak.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Çorlu İlçe Etkinlikleri Düzenleme Komitesince, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) binasında basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Türkçe Olimpiyatları'nın Çorlu'da düzenlenmesinin ilçe için önem taşıdığını, ilçeye güzellik kattığını söyledi.

Doğan, "Yurt dışı gezilerinde Türk okullarını ziyaret etme fırsatı buldum. Bu okullarda Türk insanına Türk diline, kültürüne karşı çok büyük sempati duyduklarını gördüm. Bu sevgi dolu dünya çocuklarını Çorlu'da ağırlamak bizim için çok önemli. Bu etkinlik, Çorlu'nun tanıtımına büyük katkı sağlıyor" dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da, düzenlenecek etkinliğin Çorlu'ya renk katacağını belirterek, "Günümüz dünyasında ülkeler arasında sınırlar ortadan kalkıyor. Sevgiyi içinizde barındırırsanız ve dışarı saçarsanız kimse önünüze geçemez. Çocuklarımız bize sevgilerini getirecek biz de onlara kucaklarımızı açacağız. Bu Çorlu için çok büyük bir organizasyon olacaktır. Türkçe Olimpiyatları'nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TAGİD Eşbaşkanı Talat Kılıç da, Türkçeyi dünyada daha etkin kılmak, Türk kültürünü dünyada daha yaygın bir değer haline getirmek amacıyla dokuz yıldır devam eden, Türkçe Olimpiyatları'nın 11. yılında bir ayağı da Çorlu Belediyesi ve Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği'nin (TAGİD) ortaklığında 2. kez Çorlu'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Çorlu İlçe Etkinliği'nin 12 Haziran'da Çorlu Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleşeceğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.sini düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 1-16 Haziran arasında gerçekleşecek. Olimpiyatlarda yarışmak için 7 kıtadan, 140 ülkeden Türkiye'ye 2000 genç gelecek. 55 il ve 90 sahnede yapacakları gösterilerle, yine Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacaklar. 11 yıldır Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan dili, dini, rengi ve ırkı farklı binlerce Türkçe sevdalısı genç, her yıl farklı bir sloganla dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title