Haberler

1.Dikili Kısa Film Festivali

'Dikili 1.Kısa Film Festivali' birbirinden güzel yapımlar ile sinemaseverlerin gönlünde taht kurdu

Kısa film festivalinin 2.gününde Cüneyt Bozkurt'un Mantı Makarna, Mevlüt Taşcı'nın Perde, Serhat Karaaslan'ın Kan, Onur Gürsoy'un Pembe İnek, Orhan Başaran'ın Müsaid bir yerde adlı 5 kısa metrajlı film, İbrahim Zateri'nin bölünmüş Ruhum, Onur Uzun'un Kardeşim Likya adlı 2 belgesel film kuşağı, bir de Bingöl Elmas'ın Pippa'ya mektubum adlı uzun metrajlı film gösterildi.

Yapılan söyleşiye konuşmacı olarak katılan yönetmen Orçun Masatçı ve Mesut Kara sinemanın sorunlarına değindiler.

Pippa Bacca 'Pippa'ya Mektubum' ile anıldı.

İtalyan Sanatçı Pippa Baca ile ilgili gösterilen film ilgi ile izlendi. 2010 yılında Yüksel Mergen Botanik Bahçesinde Pippa'nın anısına bir bahçe oluşturmuş, Pippa'nın annesi de Dikili'ye gelerek burayı ziyaret etmişti. Bu yüzden film izleyiciler için ayrı bir önem taşıdı.

Filmin gösterimi öncesi Pippa ile ilgili bir sunum gösterildi. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir, Ece Temelkıran'ın Pippa ve Dikili ile ilgili bir yazısını okudu. Filmin gösterimine katılan Yüksel Mergen'e mikrofon uzatıldığında ise Mergen heyecanını ve duygularını gizlemekte zorluk çekti.

(İtalyan Sanatçı Pippa Bacca'nın beyaz bir gelinlikle Milano'dan başlattığı ve Kudüs'te son bulmasını planladığı "barış yolculuğu" bundan 2 sene önce Gebze'de bir saldırı ile son bulmuştu. Öldürülen sanatçı Bacca'nın yarım kalan yolculuğunu tamamlamak isteyen belgeselci Bingöl Elmas, Bacca'nın öldürüldüğü yerden siyah bir gelinlikle yola çıktı. Elmas, Bacca gibi otostop yaparak, Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısında bu barış yolculuğunu noktaladı. 11 gün süren bu yolculukta, barışın, insana güvenin, kadın olmanın izini sürdü. Bu izleri ve yolda rastladığı İnsana dair öyküleri kendi kamerasına kaydetti.

Bingöl Elmas, belgeseli, "Filmde, Pippa'ya olanlardan, 'erkeklik' hallerinden bahsedilirken bir yandan da Türkiye'de kadın olmanın gerçekliği ile yüzleşildi. Erkeklere ait alanlarda, bir otobanda, bir kamyonda kadın olarak hiçbir tacize, tecavüze uğramadan var olabilmek üzerine bir film" diye tanımlıyor)

Prenses'in Uykusu ilk kez bir festivalde

Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı, Alican Yücesoy, Sevinç Erbulak, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Genco Erkal, Işıl Yücesoy ve Çağlar Çorumlu'nun oynadığı film ilk defa bir festivale katılıyor. Film; Sıradan görünen ama aslında rengârenk karakterlere sahip bir grup insanın birlik olup kaderi değiştirme çabalarını hayatın tam içinden anlatıyor. Film ilk defa bir festivalde yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Sinema Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title