Haberler

Yerel Yönetimler Meclis Toplantısı Strazburg"da Yapıldı

Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'nin başkanlık seçimleri için oy kullanan Başkan Kasap, başkan ve başkan yardımcılarını tebrik etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türkiye'yi temsilen Avrupa konseyi yerel yönetimler komisyonu üyesi olarak Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Meclis toplantısına katıldı.

Başkan Kasap, "Türk heyetinden başkan yardımcısı olarak seçilen Gaye Doğanoğlu"nu tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" dedi.

Ermenistan seçimlerinin ve Kıbrıs'taki yerel demokrasinin tartışıldığı Yerel ve Bölgesel Yönetimler toplantısında katılımcılar farklı konularda raporlar sundu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı çerçevesinde seyahat edenlerin durumları hakkında bilgi aktardı.

"YEREL VE BÖLGESEL DEMOKRASİYE KADINLARIN SİYASİ KATILIMI ÖNEMLİ"

Ermenistan, Hırvatistan ve Sırbistan yerel seçimlerinin tartışıldığı ikinci oturumda Başkan Kasap, yerel ve bölgesel demokrasiye kadınların siyasi katılımının ve temsilinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Kasap, "Türkiye'de yerel yönetimler konusunda kayyum atanan belediyeler var. Yapılan bu atamaların doğru bir şekilde anlaşılabilmesi için, Türkiye'deki mevcut durumu doğru yorumlamak gerekir" dedi.

Yerel düzeyde radikalleşmeyle mücadelenin tartışıldığı toplantı da, meclis kararlarının onaylanmasıyla birlikte 2017 ve 2020 öncelikleri konuşmacılar tarafından anlatıldı.

Kongrenin değerlendirilmesini konu alan özel bir yayın kuruluşundan açıklamalar yapan Başkan Kasap, davetli olduğu Rizeliler Derneği"nin programı için Köln'e geçti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Reşat Kasap Strazburg Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title