Haberler

Konya Belediye Başkanı Akyürek Açıklaması

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Çumra'nın Alibeyhüyüğü, Yenisu ve Güneysınır'ın Aydoğmuş, Alanözü beldelerini ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında, Akören'in Kayasu, Avdan, Çumra'nın Alibeyhüyüğü, Yenisu ve Güneysınır'ın Aydoğmuş, Alanözü beldelerini ziyaret etti.

Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından, Konya'nın 584 köyünde, 168 beldesinde de Büyükşehir Belediyesinin eser ve yatırımlarının olacağını belirtti.

Konya'nın tüm belde ve köyleriyle Türkiye'nin birinci şehri yapılması gerektiğini ifade eden Akyürek, nitelikli belediyecilik hizmetleriyle bunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuşmasında Konya merkezde bulunan ve Türkiye'ye model olan tatlı su çeşmelerinden de bahseden Akyürek, "Konya merkezde halkımıza ücretsiz olarak hizmet veren 985 tatlı su çeşmesi var. Yeni bir model geliştireceğiz. Tüm köy ve beldelerimizde mutlaka şehir şebekesi dışında ücretsiz olarak halkımızın istifade edebileceği tatlı su çeşmelerimiz olacak. Konya merkez dünyada bir marka. Konya geneli de bir marka haline gelecek" diye konuştu.

Konya'nın belde ve köylerinde bulunan kültürel mirasın tanıtımının önemine de dikkati çeken Akyürek, önce Konya merkezin ilçeler ve beldelerle buluşmasını, ardından Konya dışından daha çok ziyaretçi almasını sağlamak gerektiğini aktardı.

Akyürek, Akören'in Avdan beldesindeki Avdan Şeyhi Hacı Zahrettin Efendi'nin tarihi mezarının bulunduğu alanla Güneysınır'ın Alanözü beldesindeki Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarından biri olan, 13 metre gövde genişliğine sahip ardıç ağacını ve çevresini inceledi. Anıt ağaçların ve tarihi eserlerin kentin değerleri olduğunu anlatan Akyürek, "Bir ağaçta kaç tane tarih yaşıyor. Maziyle aramızda bağ kuruyor. Bunlar bu toprakların tapusu gibi" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Akyürek Güneysınır Alanözü Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title