Haberler

Yeni Yüksektepeden Şiirlerle Hayat ve İnsan

Güncelleme:

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa şubesi, dernek merkezinde "Hayata ve İnsana Hizmet" şiir dinletisi düzenledi.

Doğan Güneş Şiir Grubunun sunduğu dinletide Mevlana'dan, Aşık Veysel'e, Ömer Hayyam'dan Halil Cibran'a kadar bir çok ünlü şairin konu ile ilgili şiirleri yer aldı.

M.K.Atatürk'ün "Herhangi bir şahsın yaşadıkça memnun ve mesut olması için gerekli olan şey kendisi için değil, kendisinden sonra gelecek nesiller için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve saadet, ancak gelecek nesillerin varlığı, şerefi ve saadeti için çalışmakla bulunabilir." sözleriyle başlayan dinleti, dinleyiciler tarafından beğeni topladı.

"ÇALIŞMAK GÖZE GÖRÜNEN SEVGİDİR" Halil Cibran

Şiir dinletisinin sonunda konuşan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Şube Başkanı Emel Tokuyan "İnsan tüm canlılar içinde en kapasiteli olanıdır, eğer kullanmayı seçerse... Bugün dünyada yaşadığımız pek çok sorunun ardında bencilleşmemiz, daha az çalışmamız ve üretmekten çok tüketmeye ağırlık vermemiz yatmakta. Halil Cibran'ın da dediği gibi yaptığımız işler her ne ise en sevdiğimiz insana sunacakmışız düşüncesiyle çalışmak bizleri de hayatlarımızı da kalitelendirir ve güzelleştirir. 'Ne alabilirim?' den ziyade 'ne katabilirim' bakış açısı insanı insanlaştırır. Şiir aracılığıyla, insanın doğal olarak sahip olduğu bu yönü bir kere daha hatırlatmak istedik. Şiir ekibimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

TANITIM

Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Yeni Yüksektepe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halil Cibran doğan güneş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title