Haberler

Yeni Türkü Sevenleri 67 Burda Avm'de Buluşacak

Zonguldak Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi’ nde 19 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 17.00 de “Yeni Türkü” imza ve söyleşi gününde sevenleriyle buluşacak.

Zonguldak Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi' nde 19 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 17.00 de "Yeni Türkü" imza ve söyleşi gününde sevenleriyle buluşacak.

Zonguldak'a konser vermek üzere gelen Yeni Türkü Müzik Grubu konser öncesi Esas 67 Burda AVM'de sevenleri ile buluşacak. Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi, giriş katında gerçekleşecek söyleşi ve canlı performansın ardından Selanik Kahvecisi'nde sevenleriyle birlikte kahvelerini yudumlayarak imza verecek. İmza törenine tüm Zonguldaklı vatandaşlar katılabilecek.

YENİ TÜRKÜ KİMDİR

1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu Yeni Türkü grubunun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yaptı. En son albümleri 2012 'de çıkan "Şimdi ve Sonra" olan topluluk 1979 yılında ilk albümleri Buğdayın Türküsü'nü LP formatında çıkardı. Topluluğun asıl çıkışını sağlayan ikinci albümleri olan Akdeniz Akdeniz 1983 yılında piyasaya çıktı ve Türkiye çapında tanındı. 1983 'ün ikinci yarısında film müzikleri ve 1985'te Çekirdek Sanat Evi Resitali albümlerini yaptılar.1996'da bir seçki olan Her Dem Yeni albümlerini ve yine 1996'da Telli Telli şarkısının dört remixinin bulunduğu Telli Telli (Remixes) teklisini oluşturdular. Külhani Şarkılar albümünden sonra Derya Köroğlu ve Erkin Hadimoğlu dışındaki üyelerin 1997'de Yeni Türkü'den ayrılmasıyla şu anki kadro oluştu.1999'da Yeni Türkü, Derya Köroğlu'nun önderliğinde "Yeni" albümünü çıkardı. Yeni Türkü'nün sahne performansının doruğa ulaştığı bu dönemde topluluk Türkiye'de yılda yetmişin üzerinde konser verirken, son 10 yılda sadece ABD'nin otuz iki eyaletinde yüzden fazla konser verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Derya Köroğlu Yeni Türkü Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title