Haberler

Yemişhan'da Kebap Şöleni!

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep’te her mevsimde olduğu gibi, bahar ayları ile birlikte mevsim meyve ve sebzelerinden yapılan kebap şöleni yaşanıyor.

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep'te her mevsimde olduğu gibi, bahar ayları ile birlikte mevsim meyve ve sebzelerinden yapılan kebap şöleni yaşanıyor.

Gastronomi dalında, UNESCO'nun "Başarılı Şehirler Ağı"na girmeyi başaran Gaziantep'in önemli lezzet duraklarından biri olan Yemişhan Restaurant, onlarca çeşit meyve ve sebze kebabıyla büyük ilgi görüyor. Yenidünya, erik, ayva, elma, sarımsak, patlıcan, soğan, domates ve diğer meyve ve sebzelerden yapılan kebaplar hem lezzeti, hem besleyici özellikleri hem de görselliği ile ön plana çıkıyor.

KEBAPLARIN ŞAHI, KEME KEBABI

Şirehanı Group bünyesinde faaliyet gösteren Yemişhan Restaurant'ın mevsim meyve ve sebzelerinden yapılan kebapları turistlerden de büyük ilgi görüyor. Şirehanı Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, "Gaziantep mutfağında meyve kebaplarının çok özel bir yeri vardır. Özellikle de bu aylarda yapılan keme kebabı, damak tadına düşkün olanlar için büyük önem taşıyor. Bir mantar türü olan Keme, ilkbaharda sürülmeyen toprakta yetişiyor. Keme az bulunduğu için de son derece kıymetli. Etten yedi kat daha besleyici olan Keme kebabı, bir bakıma kebapların şahı olarak da nitelendirilebilir. Kemenin yanında bu mevsimde sarımsak, yenidünya, erik, patlıcan ve domatesle yapılan kebaplarda çok tercih ediliyor" şeklinde konuştu.

TURİSTLERDEN BÜYÜK İLGİ

Yemişhan Restaurant Şef Aşçısı Cevdet Kaya, keme, yenidünya ve sarımsak gibi sebze ve meyvelerle yapılan kebapların 1,5-2 ay kadar sürdüğünü söyledi. Özellikle yabancı misafirlerin meyve kebaplarını merak ettiğini kaydeden Şef Aşçı Cevdet Kaya, "Yabancı turistler veya Gaziantep mutfağını yeterince tanımayan misafirlerimiz, sebzelerle yapılan kebapları görünce çok şaşırıyorlar. Mutlaka denemek istiyorlar. Mevsim kebaplarını tadanlar da adeta müdavimi oluyorlar. Mevsim kebaplarına olan ilgi dolayısıyla menülerimizde bu kebap çeşitlerine geniş yer veriyoruz. Yerli ve yabancı turistleri İlkbaharda meyve kebaplarının tadına bakmak için Gaziantep'e bekliyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

CEVDET KAYA Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title