Haberler

Yeliz Attı, Yenimahalle Avantajı Kaptı

Bayanlar Hentbol Süper Lig Play-off final serisi ilk maçında Yenimahalle Belediyespor, Ankara’da Muratpaşa Belediyespor’u 38-28 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Bayanlar Hentbol Süper Lig Play-off final serisi ilk maçında Yenimahalle Belediyespor, Ankara'da Muratpaşa Belediyespor'u 38-28 yenerek seride 1-0 öne geçti. Maçta 17 gol atan kaptan Yeliz, galibiyette aslan payının sahibi oldu.

Geçen yılın şampiyonu Yenimahalle'nin altın kanatlı melekleri, şampiyonluk parolasıyla çıktığı final serisine iyi başladı. 3 yıl üst üste final oynadığı rakibi Muratpaşa Belediyespor ile şampiyonluk yarışının ilk randevusunda Ankara THF Spor Salonu'nda karşılaşan Yenimahalle Belediyespor, ilk karşılaşmayı 38-28'lik skorla rahat kazanarak seride 1-0 öne geçti. Şampiyonluk yolundaki kritik mücadeleyi Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, ilçe yöneticileri ve Yenimahalle Belediyespor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan da tribünden takip etti. Karşılaşmaya Anna, Yeliz, Esra, Duygu, Kati, Lenche ve Marina dizilişiyle başlayan Yenimahalle ekibi ilk dakikalarda hücumda aksarken, savunmada ise rakibini durduramayınca ilk 4 dakikayı 2-0 geride tamamladı. Bu dakikadan sonra oyuna yavaş yavaş ağırlığını koymaya başlayan mavi-beyazlı ekip, taraftar desteğini de arkasına alarak 8. dakikada eşitliği sağladı. (4-4) Özellikle Yeliz, Marina ve Olga ile iyi organize olan Yenimahalle Belediyespor, dakikalar 12'yi gösterdiğinde öne geçmeyi başardı. (6-5)

NEFES KESEN MÜCADELE

Bu dakikadan sonra her iki takımda karşılıklı gollerle birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Nefes kesen mücadelenin ilk çeyreğine Başkent ekibi, 2 farkla 8-6 önde girdi. Kıran kırana geçen maçın 20'inci dakikasında Muratpaşa tekrar eşitliği yakaladı. (11-11) Yenimahalle'nin altın kanatlı melekleri, seyirci desteğini arkasına alıp usta elleriyle fark yaratırken, 25'inci dakikada farkı 3 sayıya kadar çıkardı. (15-12) Hücumda üretkenliğini arttırmayı sürdüren Yenimahalle, 28'inci dakikada farkı iyice açmayı başardı. (18-13) Oyun disiplininden kopmayan mavi-beyazlı ekip, soyunma odasına 20-15 önde giren ekip oldu.

Maçın ikinci devresine ilk yarıya oranla daha istekli başlayan Yenimahalle Belediyespor, 34'üncü dakikayı 22-16 üstün tamamladı. Temponun bir an olsun bile düşmediği kritik mücadele karşılıklı gollerle devam ederken, konuk ekip 40'ıncı dakikada farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı. (23-20) Rakibinin farkı kapatmasını engelleyen ve oyunda tempoyu arttıran Yenimahalle, yine farkı açmayı bildi. Melekler üst üste şok hücumlar yaparak mücadelenin bitimine 10 dakika kala farkı 6 sayıya kadar çıkardı. (30-24) Baskılı oyununu sürdüren Yenimahalle'nin altın kanatlı melekleri, son dakikalara girilirken farkı 10 sayıya kadar çıkardı. (37-27) Salonu dolduran yüzlerce seyircisinin desteğini de arkasına alan melekler, kritik mücadeleden 38-28 galip ayrılarak, play-off final serisine iyi bir başlangıç yaptı. Maça 17 gol atan Yeliz damgasını vururken, galibiyette önemli rol oynadı. Serinin ikinci maçı 7 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te, üçüncü maçı ise 9 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'de Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanacak. Melekler bu maçları da kazanması durumunda şampiyonluk kupasıyla Başkent'e dönecek.

Yenimahalle Belediyespor: 38 - Muratpaşa Belediyespor: 28

Salon: THF

Hakemler: Özgür Benli, Savaş Yüksek

Yenimahalle Belediyespor: Wysokinska, Lauik 7, Tankaskaya 6, Esra Gündar 5, Yeliz Özel 17, Chumak 2, Nurceren Akgün, Duygu Aydoğan Soysal, İlkova 1

Muratpaşa Belediyespor: Sevilay İmamoğlu Öcal (Fatma Ay) (Hatice Gören), Snopova 6, Diğdem Hoşgör 5, Bogosavljeviç 2, Aslı İskit 6, Baranik 8, Esin Sağdıç, Fetane Uzunlar, Kübra Katar 1

Devre: 20-15

İki dakika cezası alanlar: İlkova (Yenimahalle Belediyespor) Snopova (Muratpaşa Belediyespor). - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Muratpaşa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title