Haberler

Yazarlar Okurlarıyla Buluştu

Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan yazar Halil Uslu, dünyanın gözünde Hz. Muhammed’in (sav) yerini örnekleriyle paylaştı.

Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan yazar Halil Uslu, dünyanın gözünde Hz. Muhammed'in (sav) yerini örnekleriyle paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan araştırmacı yazar Halil Uslu, "Olmasaydı kainat olmazdı" kutsi hadisini örnek göstererek, "Olmasaydın Olmazdık" sözünün gerçek muhatabının Hz. Muhammed (sav) olduğunu kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yazarlar farklı konularda okurlarıyla düşüncelerini paylaşıyor. Bu kapsamda Turgay Aldemir, Halil Uslu ve Aydili Sanat Derneği üyeleri aynı salonda okurlarıyla buluştu.

Karamürsel Alp Konferans Salonu'nda okurlarıyla bir araya gelen yazar Halil Uslu, Hz. Muhammed (sav) ile ilgili eserlerin dünya devletlerinde nasıl etki yarattığını anlattı. Hz. Muhammed'in (sav) asırlara sığmayan bir peygamber olduğunu belirten Uslu, "Olmasaydın ne olurdu sözünün işaret ettiği kişi Peygamber Efendimizdir. Cenabı hak, Peygamberimiz olmasa kainatın olmayacağını buyurmuştur. Hz. Peygamberin gayrimüslim liderlerin gözünde de büyük öneme sahiptir. Peygamberimizin hayatı 60 dilde dünyaya yayılmıştır. Bazı dünya liderleri gayrimüslim olmalarına rağmen onu örnek insan göstermiştir. Parmaklarından su çıkan tek peygamberdir" dedi.

Turgay Aldemir söyleyişinde, son dönemlerde İslam Coğrafyası'nda yaşananlara değinerek, "Sınırlamızda olan bir olayı görmezsek gaflette oluruz. Bir milyarı aşkın Müslüman'a rağmen çoğunun doğduğu yerde değil, sürgün olduğu yerdedir. Birileri bu dünyada ne alabiliriz derken Müslümanların biz bu dünyaya ne bırakabiliriz demesi gerekiyor. Aliya İzzetbegoviç'in Nasıl insan oluruz? Sorusuna karşılık. Diğerlerinin hakkına sahip çıkarak. Dünyada tek bir kişi özgür değilse biz de özgür olamayız" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Uslu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title