Haberler

Yazar Metin Kaçan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden yazar Metin Kaçan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yazar Metin Kaçan Fatih Camiİ'nden son yolculuğuna uğurlandı. Kaçan'ın cenaze namazına çok sayıda tiyatro oyuncusu katıldı. Cenazeye Kaçan'ın 'Ağır Roman' adlı kitabının film uyarlamasında oynayan Müjde Ar da çelenk gönderdi. Kaçan'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı'daki Necatibey Mezarlığında toprağa verildi.

ABLASI KAÇAN'IN TABUTUNA SARILARAK AĞLADI

Evine gitmek için bindiği taksiden inip, Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Kaçan'ın cenazesi 12 gün sonra Beylikdüzü Sahili'nde bulunmuştu. Metin Kaçan bugün son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'ndeki cenazeye Metin Kaçan'ın ağabeyi Hasan Kaçan ile ablası Yasemin Oyuk, Kaçan ailesinin yakınları ile Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Orhan Alkaya, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir, Levent Kazak ile çok sayıda tiyatro oyuncusu katıldı. Taziyeleri Kaçan'ın ağabeyi Fatih Kaçan kabul etti. Kaçan'ın ablası Yasemin Oyuk kardeşinin tabutuna sarılarak ağladı. Fenalaşması üzerine yakınları Oyuk'u cenazeden uzaklaştırmak istedi. Ancak Metin Kaçan'ın kız kardeşi Yasemin Oyuk "Beni bırakın. Lütfen bırakın. Ben buradayım" diyerek kardeşinin tabutunun yanında kaldı.

HASAN KAÇAN: BULUNMUŞ OLMASI TESELLİMİZ

Kaçan'ın ağabeyi Hasan Kaçan, "Annemler teyzemler çok yaşlı oldukları için buraya gelemediler. Kardeşlerimizle beraber geldik. Yani bulunmuş olması tesellimiz. Allah rahmet eylesin. Üzgünüz" dedi. Cenaze namazına katılan tiyatro oyuncusu Orhan Alkaya, "Metin kendi kararını çekilme yönünde verdi. Bizim için acı verici bir durum. Özellikle edebiyatçılar ve edebiyat severler için acı bir durum. Metin Kaçan benzersiz bir yazardı. Onun gibi yazarlar, çok nadiren çıkarlar ve kendi kendileriyle anılırlar. Taklit bile edilemezler o derece özeldirler" dedi. Tiyatro oyuncusu Peker Açıkalın da "Benim sevindiğim tek nokta var. O da naaşının bulunmuş olması. O kendini boşluğa attı sevenlerini de boşluğa attı. Benim en büyük korkum naaşının bulunamamış olmasıydı. Bulundu. Cenaze namazı kılınıyor. Hakkın rahmetine kavuştu. Allah gerçekten sevenlerine ve onu tanıyanlara sabır versin" diye konuştu.

KARDEŞİNE SON KEZ BAKTI

Cenaze namazı sırasında ağabeyi Hasan Kaçan, kardeşi Metin Kaçan'ın cenazesine yaşlı gözlerle son kez baktı. Kaçan'ın cenazesi Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Edirnekapı'daki Necatibey Mezarlığında toprağa verildi.

(BB) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Oyuk Hasan Kaçan Metin Kaçan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title