Haberler

Yavru Yaban Tavşanlarını Biberonla Besliyor

Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, bir vatandaşın tarla sürerken bulduğu 3 yavru yaban tavşanını, biberonla süt içirerek hayatta tutmaya çalışıyor.

Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, bir vatandaşın tarla sürerken bulduğu 3 yavru yaban tavşanını, biberonla süt içirerek hayatta tutmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Fakıoğlu Mahallesi'nde çiftçilik yapan Selçuk Doruk isimli genç, traktörle tarla sürdüğü sırada yeni doğmuş 3 tavşan fark etti. Traktörden inerek yavruları kontrol etmek isteyen Doruk, etrafı incelediğinde 2 yavrunun da ölü olduğunu gördü. Doruk, yakınlarda yuva göremeyince anneleri olmayan yavru tavşanları yanına alarak evine götürdü. Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan'la irtibata geçen duyarlı genç, Elbistan ilçe merkezine gelerek yavru tavşanları Doğan'a teslim etti.

3 yavru tavşanı teslim alan Doğan ise, hemen meyve kasasından bir yuva hazırladı. Tabanına maydanoz gibi bitkiler serpen Doğan, kasaya kap içerisinde su bıraktı. Doğan, yavruları hayatta tutabilmek için biberon ve süt almaya karar verdi. Yavru tavşanlar ilk başta biberonla beslenmekte zorlansa da kısa süre içerisinde alıştı. Yavru tavşanlar, hem Doruk'un hem de Doğan'ın duyarlılığı sayesinde biberonla verilen sütten içerek yaşama tutundu.

"Çocuk gibi bakacağım"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, "Bu yavrular, Fakıoğlu Mahallemizin kırsalında Selçuk Doruk isimli bir gencimiz tarafından bulunmuş. Toplam 5 yavrudan 2'si ölmüş geriye 3 yavru kalmış. Derneğimize teslim ettiler. Ben de 10 gün önce dünyaya geldiğini tahmin ettiğim yaban tavşanı yavruları için plastik meyve kasasından yuva yaptım. Asıl problem beslenmeleriydi. Biberonla süt içirebileceğimi düşündüm. Marketten süt ve biberon aldım. İlk başta zorlansalar da bir süre sonra biberonla süt içmeye başladılar" dedi.

Yavru tavşanları, doğada tek başlarına yaşamaya elverişli hale gelinceye kadar besleyeceğini kaydeden Doğan, "Bunlara çocuk gibi bakacağım. Ta ki doğada kendi başlarına kalacakları olgunluğa eriştiklerinde bırakacağım. Onlar, birer canlı ve bu hayatımızın, doğanın bir parçası. Av hayvanı olsalar da şuan için ilk görevimiz onları hayatta tutmak ve nesillerinin devamını sağlamak. Bilinçli bir insanın ve avcının yapması gereken de bu. Bu yavruları bize teslim eden Selçuk Doruk kardeşimiz de aynı düşünceyle hareket etti. Kendisine duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Doğan Kahramanmaraş Elbistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title