Haberler

Yatırımcılara 'Hibe Desteğinden Faydalanın' Çağrısı

Adıyaman Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde, Hibe Desteğinden Faydalanmak İsteyen Yatırımcılara Çağrıda Bulundu.

Adıyaman Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, hibe desteğinden faydalanmak isteyen yatırımcılara çağrıda bulundu.

Ekonomik yatırımlar yönetmeliği ve Makine Ekipman Alımları Desteği Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlandığını ve bu kapsamda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde hibe desteği sağlandığını belirten Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, çiftçilere destekten faydalanmaları için çağrıda bulundu. Kınanç, "Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi için, ekonomik yatırımlar yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen, yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak amacıyla Makine Ekipman Alımları Desteği Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü girmiştir" dedi.

Programın 2008 yılı içinde uygulanacağını ifade eden Kınanç, "4. etap kapsamında, gerçek kişi başvuru tekliflerinde KDV dahil 100 bin YTL, tüzel kişi başvuruları için ise, KDV hariç 500 bin YTL' dir. Makine Ekipman Desteği kapsamında, gerçek kişiler için mal başına KDV dahil 50 bin YTL ve tüzel kişiler için mal başına KDV hariç 100 bin YTL' dir. Basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için KDV dahil 100 bin YTL, tüzel kişiler için KDV hariç 200 bin YTL'dir" şeklinde konuştu.

(AA-TB-OÇ-Y) 08.05.2008 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title