Haberler

Yatılı Erkek Kuran Kursunun Temeli Atıldı

Güncelleme:

Gölhisar'da "Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Yatılı Erkek Kuran Kursu" ve Kültür Merkezi Hizmet Binası inşaatının temeli atıldı.

Tören; Kaymakam H.Kürşat Kırbıyık, daire amirleri, bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları, eğitim camiası, imamlarımız ve vatandaşlarımızın katılımı ile 9 Mart 2012 Cuma günü erkek kuran kursunun temeli atıldı.

Daha sonra Kaymakam H.Kürşat Kırbıyık, törene katılanlara hitap etti. Konuşmasında "Gölhisar birçok hizmette güç birliği yaparak eğitim, kültür, sağlık alanında hizmet binaları yaparak yardımseverliğini göstermektedir. Geçen yıl bu vakitleri temelini attığımız Sağlık Meslek Lisesi hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bitirilerek öğrencilerimiz ikinci dönem yeni binada eğitimlerini başladılar. Ben buradan bu okulun yapımında emeği geçenleri kutluyorum. Bugün Erçelik Ailesinin bağışladığı arsa üzerine Yatılı Erkek Kuran Kursu inşaatının temel atma töreni için buradayız. İnşallah Gölhisarlı hayırsever insanlarımızın katkılarıyla bu inşaatımız seneye bu vakitleri tamamlanır. Hizmet binasının yerini bağışlayan Erçelik Ailesini fertlerine, proje aşamasında yardımlarını esirgemeyen mimar ve mühendislerimize, şimdiye kadar yardım yapan halkımıza ve bundan sonraki inşaat aşamasında yardım yapacak vatandaşlarımıza teşekkür eder, yardımlarının kabul olmasını dilerim." Dedi.

İlçe Müftüsü hizmet binası ve yapılacak yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

60 öğrenci kapasiteli, hafızlık ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verilecek olan Kur'an Kursu ve Kültür Merkezinden oluşacak olan binamız zemin kat, bodrum, dershane , iki katı yatakhane ve en üst katı yemekhaneden oluşmaktadır.

Kur'an Kursumuz 330 m2 alana oturacaktır. Kur'an Kursumuz ilçemiz ile çevre ilçelere de hizmet verecek şekilde yapılandırılmaktadır. Ayrıca ilçemizin kültürel faaliyetlerinde şu ana kadar eksikliği ve boşluğu hissedilen ihtiyacı karşılayacak 504 m2 alana oturacak 350-400 kişilik, ısınma ve aydınlatma imkânlarının da bulunduğu son derece modern bir konferans salonundan oluşması planlanmıştır.

Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile yapılacak olan binamızın 1.300.000 ile 1.500.000 TL. arasında maliyeti olacağı tahmin edilmekte olup binamızın hayır sever vatandaşlarımızın yardımıyla 2 yılda tamamlanarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim öğretimine sunulması planlanmaktadır.

İlçemizde yapılması planlanan Anadolu İmam Hatip Lisesine hafız öğrenci yetiştirmesi açısından da önemli bir proje olması düşünülmektedir. Farz-ı kifaye olan Kur'an eğitiminin gerçekleştirilmesi ile birlikte bölgemizin yetiştirdiği büyük İslam alimi Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın adını taşıması açısından İslam ahlakının ve erdeminin vefa duygusunu yaşatacağı ümit edilmektedir.

Şimdiden emeği geçecek olan ve hayırları ile bu güzide esere katkıları olacak kardeşlerimize şükranlarımızı sunmayı bir vecibe addederiz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Gölhisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title