Haberler

Türkiye'ye getirilen bez bebeğin sergilendiği vitrinin gizemi çözülemiyor

Güncelleme:

İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi kızın katledilmeden önce kesilen saçlarının dikildiği bez bebeğin sergilendiği vitrinin aydınlatma sistemi bir türlü tamir edilemiyor. Durum karşısında çaresiz kalan müze görevlileri, bez bebeğe "esrarengiz bebek" ismini verdi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1941 yılında ' Auschwitz' toplama kampında kimliği belirsiz Yahudi kızın katledilmeden önce kesilen saçlarının dikildiği, 79 yıllık bez bebeğin içinde sergilendiği vitrinin aydınlatma sistemi arıza yapınca, elektrik tesisatı yenilendi. Buna rağmen arıza devam etti. Müze görevlileri de bebeğe, "esrarengiz bebek" adını verdi.

Kepez Belediyesi'nce 2017'de Dokumapark alanında hizmete açılan Anadolu Oyuncak Müzesi, sergilenen oyuncak ve eserlerle her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün oyuncaklarının da yer aldığı müzede 13 binin üzerinde oyuncak ve eser yer alıyor. 16 Avrupa ülkesi ile Anadolu'nun dört bir yanından getirilen oyuncaklar arasında en ilgi çekeni ise gerçek saça sahip bez bebek. Bebek, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'daki toplama kampı ' Auschwitz'e esir olarak getirilen Yahudi kız çocuğunun kesilen saçlarını taşıyor. Küratörün özel sergisinden alınarak müzeye getirirken bebek, özel bölmede sergileniyor.

Türkiye'ye getirilen bez bebeğin sergilendiği vitrinin gizemi çözülemiyor

DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Anadolu Oyuncak Müzesi Müdürü Emrah Ünlüsoy, Almanya'daki Yahudi STK'larından temsilciler ile akademisyenlerden oluşan bir grubun müzeye gelerek, saçlardan DNA örneği aldığını söyledi. DNA örneğinden kız çocuğunun geçmişine ulaşılmasının amaçlandığını kaydeden Ünlüsoy, kendilerine sonuçla ilgili henüz bir bilgi gelmediğini ifade etti.

Türkiye'ye getirilen bez bebeğin sergilendiği vitrinin gizemi çözülemiyor

ESRARENGİZ BEBEK OLDU

Hikayesini duyan herkesin müzeye gelerek, bez bebeği görmek istediğini anlatan Emrah Ünlüsoy, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Bebeğin bakımının düzenli aralıklarla yapıldığını belirten Ünlüsoy, 1 yılı aşkın süredir ilginç bir olaya tanıklık ettiklerini de vurguladı. Ünlüsoy, "Bebeğin bulunduğu vitrinin aydınlatılmasında sık sık arıza yaşandı. Biz de elektrik aksamından sigortalarına kadar her şeyi yeniledik ama sorun devam ediyor. Sadece bebeğin olduğu bölümün aydınlatması arızalanıyor. Bunu bebeğin yaşadığı karanlık, üzücü geçmişine bağlıyoruz. Bu nedenle bebekten artık 'esrarengiz bebek' olarak bahsediliyor" dedi.

AUSCHWITZ TOPLAMA KAMPI

Naziler tarafından Polonya'nın Krakow şehrinde kurulan en büyük toplama kampı olan Auschwitz'e Sovyet Sosyalist ve Alman polisinin, 1940 ve 1945 yılları arasında en az 1,3 milyon kişiyi gönderdiği tahmin ediliyor. Kampa gönderilen 1,1 milyon kişinin bu süreçte öldürüldüğü değerlendiriliyor.

Türkiye'ye getirilen bez bebeğin sergilendiği vitrinin gizemi çözülemiyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Auschwitz Bebek Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

Cemile:

Reklam için yalan söylüyor açık bu saf mısınız ya, özellikle de işin içinde soykırım acitasyonunu da eklemişler haber oldun diye

29
6
yanıtYanıtla
AB:

Doğrudur allah İsrailoğullarıyla sözleşmiştir ve soylarını mübarek kılmıştır sebebi kesinlikle o kızın saçlarıdır maneviyat enerjisi vardır saçlarıda ne güzelmiş maşallah onu öldürenler yerin dibine girsin kıyamete kadar

1
29
yanıtYanıtla
En:

Yalanci para kazanmak ocin her yolu deniyorlar

22
1
yanıtYanıtla
Taner:

Evet evet, kesin öyledir :)

21
1
yanıtYanıtla
Cemile:

Yâlan

14
5
yanıtYanıtla
Orada mıydın:

Nereden biliyorsun.İsinize gelen neyse o değil mi.

yanıt2
yanıt3
inandık okey:

İyi reklam

17
2
yanıtYanıtla
NODUL:

bende diyorumki dna sonucu büyük ihtimalle açıklanmayacak. çünki o zavallı öldürülen çocuk büyük ihtimalle yahudi dinini kabul etmiş bir hazar türkü. çünki yahudi katliamı olmadı 2. dünya harbinde zavallı yahudiliği kabul etmiş hazar türkleri katledildi. bir kaç istisna olabilir.

11
5
yanıtYanıtla
kerem:

neolursa olsun kiz cocuguna yapilan zulüm dinle alakali olamz yaudielrin 2nci dunya savasinda aci cekdikelrini biliyoruz yazikalr olsunn yaudi diye öldürülen o insanalraa biz türkler hic bir kimsnien dinine karismayiz cok üzüldüm ama suan yaudi devletinin yaptikalrinida yaudilerin onayladigini sanmiyorum sonucta onalrin dinlerindede insana zarar verme incitme ve katletme diye bir bölüm mutlaka vardir insallah allahim bu kiz cocuguna yapilan eziyetin 50 milyon katini cehennemde versin

15
1
yanıtYanıtla
tk:

o zulmü onaylamasalar hükümeti dağıtırlardı. yıllardır Netanyahu iktidar...........

yanıt1
yanıt1
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title