Haberler

Türkler Star Wars'u Değil, Düğün Dernek'i İzledi

Güncelleme:

Dünyada fenomen haline gelen 'Star Wars' serisinin son yapımı, hikayesi Sivas'ta geçen "Düğün Dernek: Sünnet'' filminin çok gerisinde kaldı.

"Star Wars" serisinin son yapımı "Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor" filmi, vizyona giriş ilk hafta verilerine göre, Türk yapımlarının çok gerisinde kaldı. Türk sinema seyircisi hikayesi uzayda geçeni değil, Sivas'ta geçen filmi tercih etti.

STAR WARS BİR HAFTADA 743 BİN İZLENDİ

George Lucas tarafından tasarlanan ve ilk olarak 1970'li yılların sonunda yayınlanan, bir süre sonra bilgisayar oyunlarından, oyuncaklara, çizgi romandan, televizyon yapımlarına pek çok ürünü yapılan Star Wars filmlerinin son serisi "Star Wars: Güç Uyanıyor" 17 Aralık'ta Türkiye'de de vizyona girdi. Dünyanın pek çok ülkesinde sinema severlerin izleyebilmek için gişelerde uzun kuyruklar oluşturduğu fantastik yapım, Türkiye'de vizyona girdiği ilk haftada 475 bin 266 seyirci tarafından izlendi. Film, iki hafta sonunda ise 743 bin 358 kişiye ulaşabildi.

DÜĞÜN DERNEK, STAR WARS'U ÜÇE KATLAD I

Türk yapımlarının ilk hafta gişe verilerine bakıldığında ise Düğün Dernek 2: Sünnet filminin dünyada ilgiyle izlenen "Star Wars: Güç Uyanıyor" filmini neredeyse 3'e katladığı görüldü. Vizyona giriş ilk hafta verilerine göre yerli yapımlardan "Düğün Dernek 2: Sünnet"i 2 milyon 251 kişi izledi.

İZLEYİCİ 'YERLİ YAPIM' DEDİ

Filmlerin gişe, hasılat gibi verilerini hazırlayan Box Office Türkiye'nin 1 Ocak- 27 Aralık 2015 verilerine göre, geçen yıl en çok izlenen 10 sinema filmi arasında 8 yerli yapım bulunuyor. Selçuk Aydemir'in yönettiği Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin'in başrollerinde oynadığı komedi türündeki "Düğün Dernek: Sünnet" toplam 5 milyona yakın izleyici tarafından seyredildi.



Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Türkiye Sivas Medya Sinema Yaşam Haberler

500

Yorumlar (22)

TÜRK SİNEMASI ÇAĞ ATLADI ZATEN.:

AMERİKAN YAPIMI FİLMLER TAM BİR ÇOCUK FİLMLERİ. . . BİZİM BÖYLE SAÇMA SAPAN FİLMLERİ İZLEMEYE VAKTİMİZ YOK. . ONLAR KENDİLERİ ÇEVİRSİN, KENDİLERİ SEYRETSİN. . . BİZİM DİZİLER BİLE DÜNYA ÇAPINDA İZLENİR OLDU ARTIK. . ORTADOĞU ÜLKELERİNDEN TUT DA, ARJANTİN''E KADAR DİZİ İHRAÇ EDER OLDUK. . .

16
8
yanıtYanıtla
mehmetk:

zeka ve teknoloji eseri filmleri sevmemene şaşırmadım. yetmeyen zekayla ancak düğünlerde göbek atarsınız

yanıt3
yanıt1
Türk:

Bizim gülmeye ihtiyacımız var belki o yüzden Düğün Dernek daha fazla izlenmiştir.

19
1
yanıtYanıtla
dedesi:

asker ve polislerimiz sehit olurken, , gülmek bizim neyimize, , , ?

16
2
yanıtYanıtla
GerceklerMobil-IOS:

Bizimkilerin sinema anlayişi işte bu kadar saçma. Nerde bir özürlü film varsa ona giderler, sanat anlayişi , tema , görsellik ten cok uzak bir toplumuz at gözlükleriyle bakmaya devam et ey millet :) sonrada biz niye GERİ yiz deriz :)))

2
12
yanıtYanıtla
asrınMobil-ANDROID:

Etraf olmuş zaten star wars bir de sinemaya gidip savaş seyretmenin alemi yok. mizah ve komedi ile ruhu besliyor yaşam sevincini ayakta tutmaya çalışıyoruz olayın özeti bu.

11
0
yanıtYanıtla
memo:

star wars fılmını izlemek zorundaymısız gibi bi algı yaratılıyo. fılm bu ızlememk yada izlememek bı seyı degıstırmez

10
1
yanıtYanıtla
df:

türk milleti insan olduğu için bu filmi izlemiştir savaş filmine red insanların beynine savaş empoze ediliyor türk milleti barbar değil merhametlidir bununn açıklaması bu bilinç altı

6
4
yanıtYanıtla
tekinMobil-IOS:

Bu gün starwars ı izledim 4d de filim fena düğün dernek boş gişe . 30 senedir film izliyorum bu Türk filmleri boş kardeşim . Para harcamadan kalburüstü soytarılıklardan başka bişey bulamadım . Milletin cebindeki paraya göz dikmişler . Yıldızlararası filmini çıktığından beri haftada 1 gün izlesem sıkılmıyorum . Steven Spielberg i getir Çanakkale savaşını çeksin kıysın paraya kültür bakanlığı versin bak Nasıl oluyo film hatta birde üstüne İstanbul'un Fethi'nin çeksin alın size reklam

1
9
yanıtYanıtla
bu hainler:

merhaba, ya bu iğrenç ! kafaya pislemek gerkiyor, mide ! bulandırıcıve yemek yiyemiyoruz hainler.

2
7
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title