Haberler

Tepebaşı Belediyesi ve Zincir Kıran Kadınlar Derneği'nden Kadınlarla Pedallıyoruz Bisiklet Okulu

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesi ile Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliği ile kurulan Kadınlarla Pedallıyoruz Bisiklet Okulu'nun eğitici eğitimleri başladı. Bisiklet kullanmayı öğrenmek ve bilgisini artırmak isteyen tüm kadınların katılımıyla yürütülen eğitimler, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi ile Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliği ile kurulan Kadınlarla Pedallıyoruz Bisiklet Okulu'nun eğitici eğitimleri başladı.

Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla doğa dostu uygulamalarına devam ediyor. Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliği ile oluşturulan Kadınlarla Pedallıyoruz Bisiklet Okulu eğitici eğitimleri başladı.

Bisiklet kullanmayı öğrenmek ve bilgisini artırmak isteyen tüm kadınların katılımıyla yürütülen eğitimler, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda düzenlendi. Eğitime katılarak 'Bisiklet Elçisi' unvanını alacak kadınlara, öğrencilerin ders öncesi nasıl organize edileceği, ısınma hareketleri ve ders sırasında kullanılacak materyallerin nasıl korunacağına ilişkin bilgi verildi.

İlk gün teorik eğitim alan eğitimciler, ikinci gün de öğrendiklerini pratiğe döktü. 2 hafta sürecek eğitimlerin ardından ise Bisiklet Elçi'leri bisiklet bilmeyen kadınlara bisiklet kullanımını öğretecek. Eğitimler, 8 Temmuz'da başlayacak.

Proje hakkında bilgi veren Zincir Kıran Kadınlar Dernek Başkanı Hande Karaca, şunları söyledi:

"Biz İstanbul merkezli bir derneğiz. İsmimiz Zincir Kıran Kadınlar. Ama Türkiye'nin dört bir yanında Bisiklet Elçisi eğitimleri veriyoruz. Bisiklet Elçileri, bisiklet bilmeyen kadınlara ücretsiz bisiklet öğrettiği, bizim de onları bu konuda bilgilendirdiğimiz ve sertifikalandırdığımız bir sistem. Bunu bütün belediyelerin sevmesini, bisiklet alanı sağlamasını istiyoruz. Tepebaşı Belediyesi gerçekten çok iyi ele aldı bu projeyi. Elçilerle buluşmamızı ve bisikletlerin belediye tarafından karşılanması çok güzel. O yüzden Tepebaşı Belediyesine teşekkür ediyoruz. Kadınların burada daha fazla bisiklet kullanmasını istiyoruz. Bisiklet binen kadınların sayısının çoğalması bir şehirde medeni bir ulaşım sistemi olduğunu, güvenli olduğunu gösteriyor. Şehir aslında herkes için. Çok fazla bisiklet öğretmek isteyen olursa öğrenci daha fazla oluyor. Öğreticinin kadın olması daha çok güven veriyor. Kadınların hem kendi sağlığı için hem şehri için bisiklet öğretmesini ve öğrenmesini çok istiyoruz."

Bisiklet kullanmayı yeni öğrenenlerden Dursun Erdoğan, "Çok mutlu oldum. Güzel bir gün geçti. Çok da hoşuma gitti, bu tür etkinliklere katılmak istiyorum. Diğer kadınlara da tavsiye ediyorum. Bundan sonra bisiklet kullanmaya devam edeceğim" dedi.

Eğitim alan Ayşegül Yılmaz ise "Çok güzel bir proje. Senelerdir istediğim bir şeydi bisiklet sürmeyi öğrenmek. İnşallah buradan öğrenmiş olarak gideceğim ve her zaman günlük hayatımda da kullanacağım" diye konuştu.

Eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler, 0222 221 40 00 / 3354 numaralı telefondan Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne ulaşabilecek.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Vecihi Hürkuş Tepebaşı Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title