Haberler

Naci Görür'den İBB seçimleri yorumu: Kim evlerin yenilenmesini destekleyecekse oy veririm

Güncelleme:

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu. Görür, "Evlerin güçlendirilmesi ve yeniden yapılması noktasında 'ekonomik olarak destek yapacağım' derse ben de oyumu kim olursa olsun veririm." dedi. Görür ayrıca İmamoğlu ve Kurum'un depremle ilgili söylemlerinde sorun görmediğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremiyle ilgili konuştuğu canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili kullanacağı oyda, adayların depremle ilgili projelerini dikkate alacağını söyledi.

Görür, konuşmasında "Evlerin güçlendirilmesi ve yeniden yapılması noktasında 'ekonomik olarak destek yapacağım' derse ben de oyumu kim olursa olsun veririm." ifadesini kullandı.

"İBB İLE HÜKÜMET ARASINDA UYUMLU ÇALIŞMA YOK"

Depreme hazırlık konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümet arasında uyumlu bir çalışma yürütülmediğini belirten Görür, "Burada artık siyaset, farklı parti, bizden, sizden diye bir şey düşünülmemesi lazım. İnsanlarımızın can güvenliği önemli. Koca İstanbul'u deprem dirençli şekilde İBB tek başına yapamaz. Hükümette, belediye olmadan yapamaz." dedi.

Siyasetin deprem konusunda uzak tutulması ve güç birliği yapılması gerektiğine işaret eden Görür, "İBB ve merkezi hükümet arasında hiç birlikte hareket etme yok. İBB'nin yaptığı KİPTAŞ var, onun da belirli bir bütçesi var. Ben hep, 'neden KİPTAŞ ile AFAD birlikte çalışmıyor' diye düşündüm. Bu halka güven verecektir. Bunu şimdilik göremiyorum ama belediye başkanlarının da işi ciddiye aldığı da bir gerçek." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE KURUM YORUMU: SÖYLEMLERDE SORUN GÖRMÜYORUM

İBB Başkanı ve CHP Adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti Adayı Murat Kurum hakkında da yorumda bulunan Görür, "İmamoğlu İstanbul'un en büyük sorununun deprem olduğunu sürekli söylüyor. Aynı şekilde Murat Kurum da onları söylüyor. Halkı ikna etmeye çalışıyor. Ben söylemlerde bir sorun görmüyorum. Dedikleri yapılırsa, İstanbul deprem açısından çok şey kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Belediye Başkanlığı Naci Görür İstanbul Deprem Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (6)

Beşiktaşlı Genç:

İstanbul Yenileniyor Projesi halihazırda duruyor, Sayın Görür. Oyunuzu Ekrem Başkandan Yana Kullanmanızı Tavsiye Ediyorum.

1
5
yanıtYanıtla
Eroğlu:

O proje 1000 yıl geçse durur. Reklama yıllık 800 milyon verilmesine engel olunamıyor da, diğer işlere mi Emel olunuyor. 5 yılda 27 milyar dolar 1,8 milyar dolar borç, İmamoğlu engellendiği için hiçbir şey yapamamış olmasına nereye harcandı? Bunun cevabını arasınlar çok zeki İmamoğlucular!

yanıt0
yanıt0
Seko:

Bi sonraki seçimde kesin milletvekili...

2
0
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

25 senedir geniş arazili gecekondu ver benzeri bir kac katlı evleri yıkıp yerine gökdelenler dikip kensel dönüşüpm diye milleri kerizleyenler mi kentsel dönüşüm yapacaklar.

yanıt0
yanıt2
sade vatandaş:

bu iş vaatle olmaz seçim zamanı verilen vaatlerin yüzde doksandokuzu yerine getirilmiyor devlet politikası olmadıkça bu iş olmaz ortalıktada bunu yapacak böyle bir irade böyle bir devlet yok

2
0
yanıtYanıtla
Tolga:

Ben oyumu cöpe atacagim cünkü adam gibi bir adam göremiyorum birine oy veripte sonradan pisman olmaktansa direk cöpe atarim en azindan icim rahat olur ??

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title