Haberler

Kayınvalidesinin kabrinin bulunduğu mezarlıktaki çeşmelerin akmadığını gören damat, sondaj yaparak 21 metreden su çıkardı

Güncelleme:

Bilecik'te kayınvalidesinin kabrinin bulunduğu mezarlığın çeşmelerinin akmamasından dolayı köylülerin oldukça zor durumda olduğunu gören çömlek ustası, mezarlık arazisine sondaj yaparak 21 metreden su çıkardı. Vatandaşlara yardımcı olmak istediğini söyleyen usta "buradan su içenlerin duaları ölmüşlerimizin ruhuna değsin" dedi.

Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere Köy Mezarlığı'na ziyaretine gelen vatandaşlar mezarlıkta akmayan çeşmeler nedeniyle zorluk çekiyordu. Daha önce köy muhtarlığınca defalarca onarılan ve su boruları yenilenen mezarlık çeşmeleri, yine arızalanınca köylüler susuz kaldı.

Köye komşu köy olan Kınık Köyü'nde çömlekçilik yapan çömlek ustası Osman Menteş ve akrabası Osman Kılıç tarafından mezarlık arazisine yapılan sondaj ile su sorunu giderildi.

Kayınvalidesinin kabrinin bulunduğu mezarlıktaki çeşmelerin akmadığını gören damat, sondaj yaparak 21 metreden su çıkardı

"BURADAN SU İÇENLERİN DUALARI ÖLMÜŞLERİMİZE DEĞSİN"

Çömlek ustası Osman Menteş, mezarlık arazisine yaptıkları 21 metrelik sondaj çalışmasında cazibeli bir su bulduklarını anlatarak, "Yakın bir zamanda kayınvalidem vefat etti ve Gümüşdere Köyü mezarlığına defnedildi. Sürekli arızalanan su hattı nedeni ile kabristan ziyaretlerimizde mezarlık çeşmelerinin akmadığını görüyorduk. Başka şehirlerden gelen vatandaşlarda sürekli evinden kova ve pet şişelerini suyla doldurarak mezarlığa getiriyordu. Eşimin kardeşi Osman Kılıç ile ve akrabalarımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda buraya çeşme yapma kararı aldık ve sondaj çalışmalarına başladık. Mezarlık arazisine yaptığımız 21 metrelik sondajda güzel cazibeli bir su bulduk. Bu suyu mezarlık hattına bağlayacağız. Mezarlık alanı geniş olduğu için birkaç yere daha çeşme yapmak istiyoruz. Emeği geçenlerin, bundan sonra buradan su içeceklerin duaları, içilen suların her bir damlası ölmüşlerimizin ruhuna değsin inşallah" dedi.

Kayınvalidesinin kabrinin bulunduğu mezarlıktaki çeşmelerin akmadığını gören damat, sondaj yaparak 21 metreden su çıkardı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Osman Kılıç Gümüşdere Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (4)

YG:

MERZARLIKTAKİ SONDAJLI KUYUDAN KİM SU İÇER DAYI. YİNE DE ELİNE SAĞLIK.

2
2
yanıtYanıtla
Tarik:

Koylerde suyu yok biz suriyeye bedava sehir kuruyoruz

2
1
yanıtYanıtla
ADAM:

Suyu analiz ettirdiler mi acaba mezarlık bölgesinden su çekilmez.

1
0
yanıtYanıtla
vay be:

helal olsun damada be.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title