Haberler

Manisa'da yıldırım düşmesi sonucu 48 küçükbaş hayvan telef oldu

Güncelleme:

Manisa'nın Selendi ilçesinde, altında hayvan otlayan bir ağaca yıldırım isabet etti. Yıldırım sonucu 48 küçükbaş hayvan telef oldu.

Manisa'nın Selendi ilçesinde yıldırım isabet eden ağacın altındaki 48 küçükbaş telef oldu. Selendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, üreticilerin doğal afetlere karşı önlem almaları gerektiğini belirtti.

48 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Karakozan Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Mehmet Gök'e ait tel örgülerle çevrili alandaki bir ağaca sağanak sırasında yıldırım isabet etti. Olayda ağacın etrafında toplanmış halde olan 48 küçükbaş hayvan telef oldu.

Manisa'da yıldırım düşmesi sonucu 48 küçükbaş hayvan telef oldu

"HAYVANLARA SİGORTA YAPTIRMAK ÖNEM ARZ EDİYOR"

Bölgede İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan ve jandarma ekipleri incelemede bulundu. Ayhan, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Doğal afetlere karşı üreticilerimiz ve besicilerimizin önlemleri almaları gerekiyor. Önüne geçilemeyen durumlar da söz konusu. Bu nedenle üretici ve besicilerimizin hayvanlarını sigorta yaptırması önem arz ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Yaşam

Selendi Manisa Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title