Haberler

Maltepe Belediyesi Çanakkale'deki Orman Yangınına Müdahale Etti

Güncelleme:

Maltepe Belediyesi, Çanakkale'de çıkan orman yangınına müdahale etmek için bölgeye giden ekip, yangın söndürme ve ilk yardım çalışmalarına katıldı. Ekip, yangından etkilenen vatandaşlara ve ormandaki canlılara yardım etti.

İstanbul'daki bazı ilçe belediyeleri, Çanakkale'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla ekiplerini bölgeye gönderdi.

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekibi, dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınına müdahale için bölgeye ulaşarak çalışmalarına başladı.

Çanakkale'ye varan 26 kişilik arama kurtarma ekibi, 5 araç ve birçok ekipmanla Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yangına müdahale ediyor. Ekip, yangın kontrol altına alınıncaya kadar bölgedeki çalışmalara devam edecek.

Maltepe Belediyesi ekipleri de Çanakkale'de Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için bölgeye gitti.

Afet İşleri Müdürlüğüne bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine gelen ekipler, buradan hareket ederek bölgeye ulaştı. 11 kişilik ekibe, ambulans, arama kurtarma aracı ve su tankeri de eşlik etti.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmalarına katılan belediye ekipleri, karadan ve havadan müdahale eden görevlilerle koordineli çalıştı.

Bölgede yangından etkilenen vatandaşlara ilk yardım müdahalesinde bulunan ekipler, ormandaki canlıların da yardımına koşarak tedavilerini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Yaşam

Maltepe Belediyesi Çanakkale Belediye Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title