Haberler

Kastamonu Belediyesi Ömerül Faruk Darende Huzurevi Açıldı

Güncelleme:

Kastamonu Belediyesi tarafından yapılan Ömerül Faruk Darende Huzurevi'nin açılış töreni düzenlendi. Vali Meftun Dallı, huzurevi açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nüfusunun hızla yaşlandığını belirtti. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise yaşlılara en iyi şartlarda hizmet vermekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Kastamonu Belediyesi Ömerül Faruk Darende Huzurevi'nin açılış töreni düzenlendi.

Kentteki Darende ailesiyle belediye iş birliğince Rauf Denktaş Caddesi Taşköprü Yolu üzerine yapılan 62 yatak kapasiteli huzurevi törenle açıldı.

Vali Meftun Dallı, törende yaptığı konuşmada, dünya nüfusu gibi Türkiye'nin de nüfusunun hızla yaşlandığını söyledi.

Her 10 kişiden birinin yaşının 65'in üzerinde olduğunu belirten Dallı, "Önümüzdeki 50-60 yıllık dönemde her 4 kişiden birinin 65 yaş üzeri olması öngörülüyor. Bizim geleneksel ailemizde biliyorsunuz, üç kuşak bir arada yaşıyordu. Yaşlıların bakımını herkes birbirinden öğrenerek en güzel şekilde yaşlılarına bakıyordu ama zaman değişiyor. Zamanla birlikte pek çok şey gibi bu da değişiyor. Modern zamanların, yadsınamaz bir gerçeği huzurevleri." diye konuştu.

Günün şartları gereği bu tür kurumların elzem olduğunu dile getiren Dallı, şunları kaydetti:

"Devletimizin de bu konuda çok ciddi yatırımları var. Bizim huzur evlerimizin standardı kesinlikle dünya standartlarının üzerinde. Burada da eminim ki aynı şekilde gayet iyi standartlarda yaşlılarımıza, Kastamonu'muzun büyüklerine en güzel hizmet verilecektir. Ömerul Faruk Darende Beyefendiyi, onun ailesini kutluyorum, tebrik ediyorum."

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise 15 ay önce huzurevinin startını verdiklerini ve bugün açılışı yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Yaşlılar bizim kıymetlilerimiz. Onlar bizim hafızalarımız, yol gösterenimiz. Onları en iyi şartlarda, misafir etmekten büyük kıvanç duyacağız." ifadesini kullandı.

Darende ailesi adına konuşan Esra Sertkaya ise aile olarak hayır işlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen huzurevini gezen protokol üyeleri görevlilerden bina hakkında bilgi aldı.

Programa AK Parti milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yaşam

Rahmi Galip Vidinlioğlu Kastamonu Belediyesi Kastamonu Türkiye Yaşam Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title