Haberler

Son dakika haberi... Genç girişimci, kıraç tarlaya ektiği lavantalarla görsel şölen sundu

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Genç girişimci, kıraç tarlaya ektiği lavantalarla görsel şölen sundu Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi'nde ikamet eden 30 yaşındaki Furkan Yaren, 3 yıl önce bir hayal olarak başladığı lavanta tarımında görsel şölen oluşturdu.

Genç girişimci, kıraç tarlaya ektiği lavantalarla görsel şölen sundu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi'nde ikamet eden 30 yaşındaki Furkan Yaren, 3 yıl önce bir hayal olarak başladığı lavanta tarımında görsel şölen oluşturdu. Bölgede birçok ziyaretçi ağırlayan Yaren, ürettiği lavantalardan farklı ürünler elde ederek, tüketiciye de ulaştırıyor.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde özel bir şirkette çalışan Furkan Yaren, hobi olarak başladığı lavanta ekiciliğinde, 3. Yılına girdi. Ürettiği lavantalarla Yaren hem görsel şölen oluşturuyor hem de ürettiği ürünlerle ek gelir elde ediyor.

"27 yaşında merak ile başladım"

İşten arta kalan zamanlarında tarım ile ilgilendiğini ifade eden Yaren, 4 Temmuz 2018'de ilk ürünlerini ektiklerini söyledi. Aradan geçen 3 yılın ardından lavantaların kendilerine görsel şölen oluşturduğunu ifade eden Yaren; "30 yaşındayım. Özel bir şirkette çalışmaktayım. Boş zamanlarımda lavanta bahçesi ile uğraşmaktayım. 4 Temmuz'da bunların hasadını yapacağız. O güne kadar gelen ziyaretçilerimize açık. İlk ekimimizi 2018 Kasım ayında ektik. Kıraç bir alandı burası. Gelen siparişlere göre, bir o kadar daha fide diktik. Burayı da düzenleyerek, turizme açmaya başladık" dedi. Lavantalardan elde ettiği yağ ve solüsyonla farklı ürünler elde ettiklerini söyleyen Yaren, "Lavantanın ekim amacı aslında kurak topraklarda ekilerek, buralardan verim elde etmek. Biz de bu alanı o amaçla kurduk. Lavantaların yağı ve solüsyonunu alarak, onlardan ürün elde ediyoruz. Bunlar kozmetik, deterjan ve çeşitli ürünlerde kullanılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kızılpınar Çerkezköy Tekirdağ Yaşam Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title